18.05.2017

T.C.

BATMAN VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı   : 88519519-903-1020                                                                                        18/05/2016

Konu : Sınav İlanı

D U Y U R U

İlimiz genelinde açılacak 2017 yılı Yaz Kur’an Kursları için ihtiyaç duyulan Cami ve Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere, İlimiz Müftülüğünce yapılacak mülakat sınavı neticesinde “Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi” alınacaktır.

A-SINAVA KATILMA ŞARTLARI

1-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3- İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak,

5- 2016 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak,

6- 2016 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 olanların ihtiyacı karşılamaması durumunda ilçelerde görevlendirilmek üzere 50 ve üzeri puan almış olmak,

7- 04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; Başkanlığımızca yapılan 04-06 yaş Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılmış olmak veya 04-06 yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya ya da bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak,

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1 -Dilekçe,

2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,

3- En son öğrenim durumunu gösterir belge/diploma fotokopisi,

4- 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5- Varsa hafızlık belgesi fotokopisi,

6-04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için 296 saatlik sertifika,

7- DHPT sınavına katıldığı diplomanın fotokopisi,

C. BAŞVURU, SINAV, GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR

1. Başvuru yapmak isteyenler en geç 01/06/2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. İl Müftülüğünde görev almak isteyenler ise müracaatlarını İl Müftülüğüne yapacaklardır.

2. Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.

3. Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaklardır.

4. Adaylar sınava gelirken kimlik belgelerini yanında bulunduracaklardır. Kimlik Belgesini yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

5.Mülakatta başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması gerekmektedir.

6.Sınav sonuçları başarı sırasına göre http://batman.diyanet.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

7. Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

8. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

9. İl ve İlçe Müftülükleri adayların tercihlerine göre puan sıralaması esas alınması suretiyle görevlendirme yapacaklardır.

10. Bu sınav için yapılacak müracaatlar ve sınav sonucu oluşturulacak başarı listesi sadece 2017 yılı Yaz Kuran Kursları için geçerli olacaktır.

11. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında geçici olarak (Batman il sınırları dâhilinde) görevlendirilen öğreticiler, yeni bir sınava tabi tutulmaksızın 2017 yılı Yaz Kur’an Kurslarında görevlendirilebileceklerdir.

12. Sırası gelip teklif edilen görevi istemeyenler, ancak dilekçe ile feragat edebileceklerdir. Feragat edenlere ayrıca ikinci bir hak tanınmayacaktır.

13. Sınav, 05/06/2017 tarihinden itibaren Batman İl Müftülüğünde yapılmaya başlanacaktır.

14. Sitemizde ilan edilen duyurular ilgililere tebligat mahiyetindedir.

İsteklilere ilanen duyurulur. 18/05/2017

Batman İl Müftülüğü