25.02.2021

Hasankeyf Selahaddin-i Eyyubi Camii açılışa hazırlanıyor

Yeni Hasankeyf yerleşim yerinin kurulmaya başlamasıyla temeli atılan Selahaddin-i Eyyubi Camii inşaatında sona yaklaşılıyor.

Ilısu Barajı'nın faaliyete girmesiyle birlikte  Hasankeyf ilçesi yeni yerleşim yerinde Artuklu mimarisi ile inşa edilen Selahaddin-i Eyyubi Camii açılmak için gün sayıyor.

Selahaddin-i Eyyubi Cami'nin son durumunu yerinde incelemek üzere il Müftümüz Turgut Erhan Hasankeyf'i ziyaret etti, yapımında sona gelinen Cami inşaatında incelemelerde bulunup,Camii'nin son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Açılışa hazırlanan Selahaddin-i Eyyubi Camii  ile ilgili bilgi veren İl Müftümüz Turgut Erhan; "Yeni yerleşim biriminin kurulmasıyla camiler yapılması zaruri bir ihtiyaç haline gelmişti. Daha önce yapılan camilere ilaveten burada Kuran Kursu, kütüphanesi, cenaze namazı kılınabilecek geniş alanı olan bir cami ihtiyaçtı. İşçisinden mühendisine, cami inşaatında emeği ve gayreti olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

En kısa zamanda Selahaddin-i Eyyubi Camii'nin açılışının gerçekleştirilecegini belirten İl Müftümüz Erhan şunları kaydetti;

"Camiler Allah için ibadet edilen, Müslümanların bir araya geldikleri, bir ve beraber oldukları, aynı safta kalplerini birbirlerine kenetledikleri mekanlardır. Camiler sadece ibadet edilen yerler değildir. Aynı zamanda kardeşliğimizin, uhuvvet ve muhabbetimizin pekiştirildiği alanlardır. Allah'ın mesajlarının tüm insanlığa ulaştırılmaya çalışıldığı mekânlardır. Bu nedenle Camilerimizi çok önemsiyoruz. Rabbim camilerimizi cemaatsiz bırakmasın. Halkımızı Cami ve cemaatiyle buluştursun."dedi.

İl Müftümüz Erhan'a ziyaretlerinde Müftü yardımcıları ve Hasankeyf Müftüsü eşlik etti.