23.02.2021

Batman İl Müftülüğü Din görevlilerine yönelik çevrimiçi Eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

Batman İl Müftülüğü, Din görevlilerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen dersler sonunda sınav yapılıp dereceye giren Din görevlilerine çeşitli hediyeler veriliyor.

Batman İl Müftülüğü, din görevlilerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla çevrimiçi eğitimler düzenliyor.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan gerçekleştirilen eğitimlerde Hadis Usulü, Fıkıh usulü, güncel dini meseleler ve Kur'anı-Kerim meali dersleri vaizler tarafından verilmektedir.
Batman Müftülüğüne bağlı vaizler tarafından 16 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen dersler sonunda işlenen konuyla ilgili sınav yapılıp dereceye girenlere çeşitli hediyeler veriliyor.
Çevrimiçi düzenlenen eğitimlerle Vaizler ve din görevlileri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının amaçlandığı kaydeden İl Müftümüz Turgut Erhan, "Kur'an-ı Kerim'de ilmin her çeşidi övülmüş, 'bilenlerle bilmeyenlerin bir olamayacağı' açıkça belirtilmiştir. İslam ilmin, alimin ve ilim yolcusunun değerini yükseltmiştir. Bizler de oluşturduğumuz ders halkaları ile din görevlilerimizi hem mesleki açıdan onlara katkı sağlıyor hem de aralarında kaynaşma ortamı oluşturuyoruz." dedi.