02.09.2020

Batman İl Müftülügümüzce Tashih-i Huruf kursiyer seçme sınavı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, özellikle Kur'an Kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Kuran-ı Kerimi güzel okuma hizmet içi eğitim kurslarının yanında "Tashih-i Huruf" kursları da düzenleniyor.

Diyanet işleri başkanlığı tarafından 6 ay süreyle düzenlenecek olan kursa İlimizden seçilecek 5 kursiyerin sınavı Batman il müftülüğünde yapıldı.

Kursiyer seçimi Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır Dini Yüksek ihtisas eğitim merkezi müdürlüğü görevlileri ve Batman İl Müftü yardımcısından oluşan üç kişilik komisyon tarafından yapıldı.

Sınav komisyonu kursa katılmak isteyenlerin mülakat usulüyle Kur'an-ı Kerimi yüzüne ve ezber okuma becerisini, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyetini değerlendirmeye tabi tuttular. Sınav sonucunda yetmiş ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırası sınav komisyonunca belirlendi.

Sınav sonunda kursa katılmaya hak kazanan Batman ’dan 5 görevli Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır Dini Yüksek ihtisas eğitim merkezinde altı ay süreyle eğitime tabi tutulacaklar.