06.07.2020

Batman İl Müftülüğümüzce Hafızlık Tesbit Sınavı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce önceki yıllarda sadece belirlenen illerde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında 81 ilde yapıldı.

Her yıl üç dönemde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın 2.’si, 81 il müftülüğünde yapılmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen komisyon tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Batman oldu.

Batman İl Müftülüğümüzce koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen sınava, adaylar maske ile alındı.

Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve çıkışta adayların fizikî mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirmeler yapıldı.

Batman merkez ve ilçelerinde bulunan Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan 19 erkek, 9 kadın olmak üzere toplam 28 hafız adayının katıldığı sınavda, 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılarak hafızlık belgesi almaya hak kazanacak.

Hafızlık Tespit Sınavı'nın sonuçları 17 Temmuz itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı resmî internet sayfası üzerinden ilan edilecek.

Öte yandan sınavda başarılı olanların hafızlık belgeleri, eğitim gördükleri Kur'an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve sınava dışardan katılanların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.