29.05.2020

Batman’da Sosyal Mesafeli İlk Cuma Namazı Kılındı

Koronavirüs  (Covid-19)  tedbirleri kapsamında bir süre toplu ibadete ara verilen camiler bugün kılınan cuma namazıyla yeniden toplu ibadete açıldı ve ilk Cuma Namazı belirlenen cami bahçeleri ve parklarda ifa edildi.

Batman’da normalleşme süreci kapsamında Batman Müftülümüz öncülüğünde ilk kez cuma namazı kılındı.
Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren camilerde cemaatle namaz kılınmıyordu. Normalleşme süreci kapsamında bugün ilk kez cemaatle birlikte cami bahçeleri ve cami dışı alanlarda namaz kılındı.

Koronavirüs nedeniyle 16 Mart'tan beri kapalı olan cami ve mescitler 2.5 ay sonra Cuma namazıyla toplu halde ibadete açıldı. Camilerin yanı sıra park ve bahçeler başta olmak üzere açık alanlarda da cuma namazı kılındı. Cuma namazı kılmak için vatandaşlar camilere ve açık alanlara akın etti.

Batman İl Müftülüğü görevlilerimiz tarafından Cami bahçeleri ve parklarda sosyal mesafe kuralına uygun olarak aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı.

Namaz öncesi Batman Müftülüğümüz ve Emniyet ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken maskesi olmayan cemaate ise maske ve ayrıca seccade dağıtımı yapıldı.

Batman İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın hutbe irad ettiği ve kıldırdığı Cuma Namazında İstanbul'un fethinin 567'nci yıldönümünde hutbenin konusu da fetih ruhuydu. Hutbede İl Müftümüz Erhan;

Fetih ile ilgili, "Aziz İstanbul'un kapıları 29 Mayıs 1453 günü muazzam bir fetihle İslam'a ve şanlı medeniyetimize açılmıştı. Ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları da yine bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Fethin coşkusu ile camilerimize kavuşmanın sevincini bir arada yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim, Tedbirlere hassasiyetle uyalım." ifadeleri yer aldı.

Aylar sonra kılınan cuma namazına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Cuma Namazı kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek bu virüs salgınının kısa sürede bitmesi temennisinde bulundular.