17.05.2020

Batman'da 12 yaşındaki Ahmat Yahya Onat Batman Müftülüğü Vefa Sosyal Destek grubu Din görevlilerimiz aracılığıyla bursunu ''Biz bize yeteriz Türkiyem''kampanyasına bağışladı.

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'nı duyan 12 yaşındaki Ahmet Yahya Onat, bisiklet almak için biriktirdiği bursunu, kampanyaya bağışlamak istediğini annesine söyledi.

Durumun Batman İl Müftülüğümüze iletilmesi üzerine, Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli din görevlilerimiz, Onat’ın evine giderek parayı teslim aldı.

Ahmet Yahya Onat "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağış haberlerini görünce etkilendim  ve kampanyaya kayıtsız kalmak istemedim. Geçen aylarda bisikletim çalınmıştı. Yeni bir bisiklet almak için bursumu biriktiriyordum ama kampanyayı görünce bursumu bağışlamak istedim. Bu zor günlerde  bisiklete binmesem de olur. Öncelik benim değil ihtiyaç sahibi insanlarındır. Parayı ihtiyacı olanlara bağışladım.’’ dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu Din görevlilerimiz yaptıkları açıklamada ’’Ahmat Yahya Kampanyaya katkı için bize müracaatta bulundu. Allah hayrını kabul etsin. Ahmet’in  göstermiş olduğun hassasiyetten dolayı onu yetiştiren ailesini tebrik ediyorum.’’ diye konuştu.

Batman Müftülüğü Vefa Sosyal Destek grubunde görevli Din görevlilerimiz bağışlanan parayı kampanya için açıklanan banka hesap numarasına yatırılmak üzere tutanakla teslim aldı.