10.03.2020

Batman İl Müftülüğümüzce Umre Ödüllü "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen "Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"  kapsamında Batman Üniversitesinde sınava giren üniversiteli öğrenciler umre ödülü için ter döktü.

Sınav ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İl Müftümüz Turgut ERHAN; Diyanet İşleri başkanlığımız bu tür etkinlikler yapmaktadir.

“Amacı ise Peygamberimizin hayatını gençlerin hayatına taşımaktır. Mevlid-i Nebi etkinlikleri adı altında yapılan ve Peygamberin hayatının anlatıldığı tüm programların hedefinde gençlerin hayatına dokunmak vardır, Allah Resulü Hazreti Muhammed’in hayatını nakşetmek vardir diyen Erhan;  Allah'a hamd olsun bütün bu etkinliklerin tek bir hedefi ve gayesi vardır; gençliğimizi en güzel örnek, en mükemmel insan olan önderimiz, rehberimiz, sevgili Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam ile buluşturmak, bir araya getirmek, onun hayatını gençlerimizin hayatına taşımaktır. ”Batmanda da üniversite lisans ve ön lisans öğrencilerimiz 80 dakika boyunca ter döktüler, İnşallah bu sınav neticesinde ilimizden erkekler ve bayanlar kategorisinde birinci gelen bir erkek öğrencimize bir de bayan öğrencimize inşallah umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Diğer dereceye girenlere de çeşitli ödüller ve hediyeler takdim edeceğiz.” dedi.

Sınav öncesinde Kuran-ı Kerim okunarak başta şehitlerimizin ruhuna ithaf etmek üzere dualar edilirken, sonrasında da Batman Üniversitesinde sınava giren öğrencilere yemek ikramında bulunuldu