28.02.2020

BATMAN HALKI REGAİB KANDİLİNDE CAMİLERİ DOLDURDU

Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla, İl Müftülüğümüzce İlimiz Merkez Şevket Başak Camii’nde yatsı namazını müteakip vatandaşların katılımıyla program gerçekleştirildi.

Programda konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN;

“Göz açıp kapayıncaya kadar ömrümüzün akıp geçtiği, hayatın haz ve hızının peşinde, yaratılış gayemizi unutayazdığımız, dünyevileşmenin çağımızı esareti altına aldığı şu zaman dilimlerinde mübarek üç aylar, bizler için kendimizi dinleme, gidişatımızı sorgulama, niyetlerimizi tazeleyip, imanlarımızı kemale erdirme açısından büyük bir vesiledir.

Kulluğumuzu idame edip İslami şuurumuzu ikame kılmanın yollarından birinin de hiç şüphesiz bütün bu coğrafyalara ümit teşkil edebilmekten geçtiğini bilmeliyiz. Zira Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim; “Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz erdemlilik değildir. Asıl erdemli kişi Allah’a, âhiret gününe, meleklere, kitaba ve peygamberlere iman eden; sevdiği maldan yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, yardım isteyenlere ve özgürlüğünü kaybetmiş olanlara harcayan; namazı kılıp zekâtı verendir. Böyleleri anlaşma yaptıklarında sözlerini tutarlar; darlıkta, hastalıkta ve savaş zamanında sabrederler. İşte doğru olanlar bunlardır ve işte takvâ sahipleri bunlardır.” Ayeti ile nasıl bir yol izleyip, istikamet tutturmamız gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatır.

Unutmayalım ki, İslami şuur kişinin kalbinde başlayıp, oradan bütün insanlığı çepeçevre sarar diyen İl Müftümüz ERHAN;

Bu şuuru nefsimizden başlayarak yaymak ve hakkın, adaletin, huzurun, refahın hüküm sürdüğü yeni bir dünyayı inşa için bireyler olarak azami çalışmak elzemdir.

“Ey Rabbimiz! Bize Recep’i ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” Duygularıyla mübarek üç aylarımızı ve perşembeyi cumaya bağlayan gecede ihya edeceğimiz Regaip Kandilimizi kutluyor, ılgıt ılgıt bahar rüzgarı misali islam coğrafyasını, dünyanın dört bir yanında bulunan mazlum Müslümanları rahmet ve mağfiretin kuşatmasını, bütün İslam coğrafyamıza umut olmasını, cennet vatanımızı her türlü harici ve dâhili, semavi ve arızi musibet, bela ve tehlikelerden muhafaza etmesini, iman, ihlas ve ihsan duyguları ile ihya ve ikame edebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi

Müftülüğümüz Mevlithan ekibinin Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlahi, Kaside, Kürtçe, Türkçe ve Arapça dillendirdikleri ilahilerle devam eden program, İl Müftümüz ERHAN’ ın yaptığı dua ve programa katılan vatandaşlara verilen ikramlar ile son buldu.