04.02.2020

Batman İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Batman Şubesi öncülüğünde toplanan 5 Tır yardım, insanlık dramının yaşandığı İdlib bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım konvoyunu göndermek üzere düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Müftüsü Turgut Erhan, Kamu Kurum ve Kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerimin okunmasının ardından Yardımlarla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Turgut Erhan  şunları söyledi:

“Bu mübarek Cuma gününde çok önemli bir vazife için toplandıklarını ifade eden İl Müftüsü ERHAN; mazlum ve mağdur vatandaşlarımıza karşı dünyanın neresinde olursa olsun alicenaplığını her zaman gösteren, milletimizin gönlünden, kalbinden kopan yardımları kardeşlerimize ulaştırmak için buradayız. Hazırlamış olduğumuz ayni ve nakdi yardımları, bu kış gününde yağmur çamur demeden bombardımandan kaçarak yollara düşen İdlib’li müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız. Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi ve Batman İl Müftülüğü olarak bundan 2 hafta önce kampanyayı başlattık, kampanya çerçevesinde nakdi olarak 127 bin lirayı, Ayni olarak da  buradaki TIR'larımızla yaklaşık 250 bin TL değerinde yiyecek ve giyecek yardımını İdlib halkına gönderiyoruz. Kampanyamıza destek veren sayın Valimize, Hayırseverlerimize ve sizlere şükranlarımı ifade ediyorum” dedi.

Burada bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Diyanet Vakfımızın yürüttüğü yardım kampanyasını Batman'da da bizler devam ettirdik. Biliyorsunuz Suriye'deki acı, Suriye'deki çile bitmiyor. 4 milyona yakın Suriyeliyi 7 yıldır Türkiye'de misafir ediyoruz. Suriyelilerin bir kısmı da Türkiye dışında başka ülkelerde bulunuyor. Suriye nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ı kendi ülkesinin dışına kaçmak zorunda kaldı. Bunun son sayfası da maalesef İdlib'de son günlerde cereyan ediyor." dedi. Dünyanın yaşanan zulümlere sessiz kaldığını vurgulayan Şahin, "Yüzbinlerce İdlibli, rejimin bombardımanından kaçmak için yollara döküldüler. Türkiye sınırına doğru hareket ediyorlar. Dünya yine sessiz... Yine Türkiye insanı onlara kucak açtı. Batman olarak da biz üzerimize düşeni yerine getiriyoruz, bundan sonra getirmeye de devam edeceğiz. Bugün 5 TIR'ı İdlib'e uğurluyoruz. Dünyanın her yerindeki acılar dinsin diye dua ediyoruz. Mazlumların artık tekrar evlerine dönme zamanı gelmiştir. Dünya liderleri de artık bir sorumluluk alsınlar." diye konuştu.

Yapılan duanın ardından yardımlar mazlum İdlib halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.