26.04.2019

Gençlik Konferansı

Batman Müftüsü Turgut ERHAN, Üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Batman Müftüsü Turgut ERHAN, “Gençlik” konulu konferans verdi.
Genç, inancı ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilen, fedakârlığa katlanabilen insan olmalıdır diyen Müftü ERHAN, “Zamanımızı çok iyi kullanmalıyız. Nefislerimize uymayacak, ahlakı kötü insanlarla arkadaşlık yapmayacağız. İbadetlerimizi eksiksiz ve aralıksız yapmak için gayretli olacağız. Dini kurallara uyma noktasında hiç kimsenin eleştiri ve kınamasından çekinmeyeceğiz. Gençlik çağının vermiş olduğu süfli arzulara karşı kendimizi kaptırmayacağız. Bütün sözlerimizden, fiillerimizden sorguya çekileceğimiz gerçeğini unutmayacağız. Önemli olanın Rıza-i ilahinin olduğu bir hayat yaşamamız gerektiği gerçeğini aklımızdan çıkarmayacağız. Sorgulayan, gündemi takip eden, tüketen değil üreten, el emeği helal kazancı için çalışan bir genç olabilmek için çaba sarf edeceğiz. Hz.Peygamberin ahlaki erdemleri olan güvenilir, sabırlı, merhametli, iyi tarafa bakıp işi güzelleştiren, iyi niyetli, adeletli, anlayışlı, tatlı dilli, güler yüzlü olacağız. Eğer bunu yaparsak geleceğimiz aydınlık olacaktır.”dedi.
Gençlere bir şey yapmayacağız, Gençlerle bir şeyler yapacağız diyen Müftü ERHAN, “Gayemiz; gençlerimizin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine, milli ve manevi değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılmasına katkı sağlamak. Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin etmeliyiz. “ dedi.
İslam’ın ilk yıllarında Peygamberimizin etrafında hep gençler olduğunu vurgulayan Müftü ERHAN, “Hiç bir gölgenin olmadığı kıyamet gününde arşın gölgesinde gölgelenenler, kalbi gönlü Allaha bağlı gençler olacaktır." dedi.
Program, Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde üniversite öğrencilerine yönelik 22 Aralık 2018 tarihinde ülke genelinde umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması”na katılarak dereceye giren öğrencilere Batman Müftüsü Turgut ERHAN tarafından ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.
Bayanlar kategorisinde 1.ci olan Mihrican ERDEN ve Erkekler kategorisinde 1.ci olan Cesim YENİLMİŞ umre, dereceye giren tüm öğrencilerde Müftülükçe hediye edilen Hadislerle İslam Kitabı (7 cilt) ile ödüllendirildiler.
İl Müftüsü Turgut Erhan, başarılarından dolayı öğrencileri kutladı ve yarışmaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen programa Batman Müftüsü Turgut
ERHAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren ve yarışmaya giren diğer öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.