22.11.2018

KYK Erkek Yurdunda Mevlit Programını Gerçekleştirdik

İl Müftümüz Turgut ERHAN ve Müftülüğümüz Mevlithan Ekibi ile KYK Seyit Bilal Erkek Yurdunda düzenlediğimiz programa KYK İl Müdürü Mehmet Şafi ÖZPERK, Erkek Yurdu Müdürü Alaattin ONUR ve yurtta kalan öğrenciler katıldı.

Program Müftülüğümüz Mevlithan Ekibinin Kur’an-ı Kerim, Kaside, İlahi ve Türkçe, Kürtçe Mevlit okumasının ardından İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın gençlere sohbeti ile devam etti.

Genç, inancı ve ideali uğrunda fedakârlık yapabilen, fedakârlığa katlanabilen insan olmalıdır diyen İl Müftümüz ERHAN, “Zamanımızı çok iyi kullanmalıyız. Nefislerimize uymayacak, ahlakı kötü insanlarla arkadaşlık yapmayacağız. İbadetlerimizi eksiksiz ve aralıksız yapmak için gayretli olacağız. Dini kurallara uyma noktasında hiç kimsenin eleştiri ve kınamasından çekinmeyeceğiz. Gençlik çağının vermiş olduğu sufi arzulara karşı kendimizi kaptırmayacağız. Bütün sözlerimizden, fiillerimizden sorguya çekileceğimiz gerçeğini unutmayacağız. Önemli olanın Rıza-i ilahinin olduğu bir hayat yaşamamız gerektiği gerçeğini aklımızdan çıkarmayacağız. Sorgulayan, gündemin takip eden, tüketen değil üreten, el emeği helal kazancı için çalışan bir genç olabilmek için çaba sarf edeceğiz. Hz.Peygamberin ahlaki erdemleri olan güvenilir, sabırlı, merhametli, iyi tarafa bakıp işi güzelleştiren, iyi niyetli, adeletli, anlayışlı, tatlı dilli, güler yüzlü olacağız. Eğer bunu yaparsak geleceğimiz aydınlık olacaktır.”dedi.

Dua ile devam eden program, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın gençlere “Hz.Peygamber ve Gençlik” adlı kitap hediye etmesinin ardından son buldu.