22.11.2018

Mevlid-i Nebi Programımıza Yoğun Katılım

İl Müftülüğümüzce Kültür Merkezi Konferans Salonunda İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın ev sahipliğinde Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, Batman Valisi Hulusi ŞAHİN, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki SAYAR, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.

Mehmet Emin Terece Cami İmam Hatibi Hivzullah KAVAK'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını İl Müftümüz Turgut ERHAN yaptı.

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası için "Peygamberimiz ve Gençlik" temasını seçtiklerini belirten İl Müftümüz ERHAN, "Peygamberimizin (s.a.v.) hayatına bakıldığı zaman Allah'a (c.c) iman eden ve ahirete kavuşmayı uman insanlar için birçok örnekliğin olduğunu görüyoruz. Resulullah'ın sünneti Kur'an'ın hayata aktarılış biçimidir. Çünkü peygamber yaşayan bir Kur'an'dır." dedi.

Nesli ihya edebilmek için çalışmak, çabalamak ve gayret göstermek gerekiyor diyen İl Müftümüz ERHAN, “Bir milletin sermayesi; parası, malı, mülkü, altını ve gümüşü değildir. Asıl milletin sermayesi, imanlı, ihlaslı, iyi yetişmiş, yiğit, genç, çalışkan insanlardır. Bizler dünyamızı imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal edersek ihmal etmiş olduğumuz nesil gelir imar etmiş olduğumuz şehirlerimizi, dünyamızı tarumar eder. Bunun için nesli ihya edebilmek için çalışmak, çabalamak ve gayret göstermek gerekir. Bunun içinde rehberimiz ve önderimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v)’dir. O'nu tanımak gerekir. Tanımaktan öte O'nu yaşamak gerek." Dedi.

Bir selamlama konuşması yapan Kamu Başdenetçisi Şeref  MALKOÇ, Anadolu insanın Kuran aşığı ve Peygamber sevdalısı olduğunu belirterek,  yüzyıllardır yapılan saldırılara rağmen Anadolu insanın tutumundan taviz  vermediğini ifade etti.

Program Batman Valisi Sayın Hulusi ŞAHİN’in konuşması ile devam etti. Batman Valimiz Vali ŞAHİN "Peygamberimizi Kuranı Kerimden öğreneceğiz. Onu hayatımızda örnek alacağız. Bizim rollerimizi Peygamberimiz nasıl yaşamış, biz de onun gibi yaşayabilir miyiz?  Onun arayışı içerisinde olacağız.  Peygamberimizi her yönü ile anlamaya ve idrak etmeye çalışmalıyız. Peygamberimizin lakabı 'Emin'di. O kadar emindi ki, kendisine inanmayanlar bile değerli eşyalarını ona emanet ederlerdi. O kadar emin ki kendi toplumundaki zulmün ve haksızlığın çözülmesi konusunda sadece kendisinin doğru olmasının yeterli olmadığını görüyor ve bir dernek kuruyorlar.  Kurmuş oldukları dernek doğruluktan yana pozisyon alarak zulme karşı duruyorlar. Bunlar kendisine Risalet gelmeden önce yaşananlardır. 40 Yaşından sonra kendisine risalet geliyor. Ayetler iniyor. Artık bunlar bizlere de emir olarak iniyor. Doğruluğu emret, kötülüğü yasakla. Herkesin gücü oranında yapması gereken odur.” Dedi.

Konuşmaların ardından Müftülüğümüzün ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından  program, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR'ın, Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferansı ile sona erdi.