15.05.2024

Batman İl Müftülüğü tarafından 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı ve 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Diyanet işleri Başkanlığı II. Atama Dairesi Başkanı Uğur Yılmaz’ın katılımları ile Necat Nasıroğlu Külliye Konferans Salonunda "2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" ile "2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi.

Müftü Durmuş konuşmasında; Din görevlilerin gayretleri ile 2024 yılında da vekaletle kurban kesim organizasyonunda paylaşma ve yardımlaşma duygusuyla daha fazla çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Diyanet işleri Başkanlığı atama II. Atama Dairesi Başkanı Uğur Yılmaz, Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonun önemi ve geçmişten günümüze hem yurt içinde hem de yurt dışında yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2023 yılında 745.535 hisse kurban kesilerek, 34.667.378 kişiye kurban eti dağıtıldığını, 2024 yılında da bu sayıyı artırarak devam ettirmeyi planladıklarını belirterek, yurtiçi ve yurt dışında kurban faaliyetleri esnasında yaşanan iyilik hatıralarından bahsetti.

2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitimleri hakkında da bilgi veren Yılmaz; Yaz Kur'an Kurslarında eğitim verecek hocalarımıza şimdiden kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Program sonunda Daire Başkanı Yılmaz’a İl Müftüsü tarafından plaket takdim edildi.

Programa Batman il Müftüsü Ahmet Durmuş, Batman İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı