30.04.2024

Batman İl Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için "Hacı Adayları Hac Hazırlık Kursu Programı" düzenlendi.

Açılış konuşmasında İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Hac yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, Hac ve umrede bir arada yaşama bilinci ve Hacda çevre bilinci konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.
Haccın meşakkatli ve zor bir ibadet olduğunu dile getiren İl Müftüsü Durmuş, Hac, sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir ifadelerine yer vererek, Hac yolculuğu boyunca birbirlerine destek olunmasını, kardeşlik ve birlik duygularımızın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle İslam alemi için dua etmelerini isteyen Müftü Durmuş hacı adaylarına bu kutsal ibadeti en güzel şekilde yerine getirmeleri temennisinde bulundu.
Seminerde daha sonra , İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nedim Yılmaz, “Hac Yolculuğunda önemli hususlar, Haccın hikmeti ve Sembollerin anlamı”, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Tahir Pekim, “Uygulamalı hac ibadeti ve hac ve Umre Menasiki”, İl Müftü Yardımcısı Halime Esra Özdemir ise “Mekke ziyaret yerleri, Medine ziyaret yerleri ve Kadınlara özgü konular” ve son olarak İl Sağlık Müdürlüğü personeli “Temel Sağlık Bilgileri” hakkında bilgi verip hacı adaylarına tavsiyeleriyle 2 gün süren seminer tamamlandı.