03.11.2022

Batman İl Müftülüğü ve Afad iş birliğiyle Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

BATMAN İL MÜFTÜLÜĞÜNDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
AFAD öncülüğünde 3 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 10.00 ’da İl ve İlçe Müftülükleri ile Kur’an Kursları’nda eş zamanlı olarak Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.
Batman İl Müftülüğünde gerçekleşen tatbikata Batman Vali Yardımcısı Kadir KILIÇ, Afad İl Müdürü, İl Müftü Yardımcıları, Müftülük personeli ve 226 Kur’an Kursunda 389 öğretici ve 4841 öğrenci katıldı.
İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikat kapsamında İl Müftülüğünde çalışan personeller ve İl ve İlçelerde bulunan Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar güvenli şekilde binaları boşalttıktan sonra toplanma alanına ulaştı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından organize edilen tatbikatta personel deprem sırasında ne yapılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirildikten sonra siren sesinin ardından çök-kapan-tutun hareketi yaparak temsili depremin sona ermesinin ardından güvenli şekilde toplanma alanına tahliye gerçekleşti.

81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleşen Deprem Tatbikatı Batman Merkez ve tüm ilçelerindeki müftülükler ve Kur’an kurslarında da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.