05.06.2021

Batman'ın Gercüş ilçesi Kayapınar beldesinde Hacı Fikret Sertkaya tarafından inşa edilen Millet Camii, dualarla ibadete açıldı.

Kayapınar Millet Camii'nin açılışı için düzenlenen törene Gercüş kaymakamı Mevlüt Şekerci, Beşiri kaymakamı Mahmut Şener, Batman il Müftümüz Turgut Erhan, Gercüş ilçe müftüsü Zeki İşcan, Eski milletvekili Faris Özdemir, Batman İl Özel idare genel sekreteri Abdulkadir Özer, Kayapınar Belediye Başkan vekili Mehmet Güler ve vatandaşlar katıldı.

Gercüş İlçe Müftüsü Zeki İşcan'la birlikte  Kayapınar beldesine geçen İl Müftümüz Turgut Erhan vatandaşlar tarafından karşılandı. Cami açılışında vatandaşlara hitap eden İl Müftümüz Erhan;
“Hayırsever Hacı Fikret Sertkaya tarafından yaptırılan Allah’ın evlerinden biri olan bu güzel caminin açılışını yapıyoruz, hayır sahibi bütün kulların yaptırdığı hayır işlerinin kabul olması temennisinde bulunan İl Müftümüz Erhan şöyle konuştu:
"Rabbimiz, ‘Camileri ancak Allah’a, mağfiret gününe inananlar, namazlarını kılanlar, zekâtlarını verenler yaptırırlar’ buyuruyor.
İşte Kıymetli Hacı Fikret Sertkaya bey bu müjdeye nail olmuş, camiyi yaptırmış, İnşallah nice insanlar bu camide namaz kılarlar, rüku ederler, secde ederler. Çocuklarımız, gençlerimiz camiden dini Mübin’i İslam’ı öğrenirler. Yaz Kur’an Kurslarında, hafta sonu kurslarda cıvıl cıvıl bu cami dolar taşar inşallah.
Peygamber efendimiz Medine-i Münevvere’ye Hicret ettiğinde ilk yaptığı iş orada Mescidi Nebeviyi inşa etmek olmuş sonra da Mescidi Nebevinin içinde suffeyi yani mektebi yapmıştır. Biz istiyoruz ki camilerimiz hem ibadetimizi yaptığımız yerler hem de dinimizi öğrendiğimiz mektep, medrese gibi yerler olarak hizmet etsinler.
Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasını sağlayan Hacı Fikret Sertkaya bey'den ve emek veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim bu camimizden ezanları eksik eylemesin" diye konuştu.

Daha sonra Batman il Müftümüz Turgut Erhan, Gercüş kaymakamı Mevlüt Şekerci, Beşiri kaymakamı Mahmut Şener, Gercüş Müftüsü Zeki İşcan, Eski milletvekili Faris Özdemir, Batman İl Özel idare genel sekreteri Abdulkadir Özer ve Kayapınar Belediye Başkan vekili Mehmet Güler dualar eşliğinde caminin açılış kurdelesini kestiler.