24.05.2021

Batman Kozluk Merkez Cami ve Külliye Projesi''nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Batman Kozluk Yukarı Güneşli Mahallesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında temel açma işlemleri gerçekleştirilen Müftülük Hizmet Binası, 3 bin kişilik kapasiteye sahip Kozluk Merkez Cami, 150 kişilik Yatılı Kur’an Kursu, 800 kişilik konferans salonu ile kültür merkezi müştemilatlarından oluşan “Kozluk Merkez Cami ve Külliye Projesi”nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yukarı Güneşli Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine, İl Müftümüz Turgut ERHAN, İlçe Müftüsü Hasan SERÇE, Kozluk Belediye Başkanı Ayhan EREN , kurum yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; İl Müftüsü Turgut ERHAN ve İlçe Müftüsü Hasan SERÇE’nin konuşması ve duanın okunmasıyla devam etti.

11.784 metrekarelik alan üzerinde Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini bünyesinde barındıracak olan vizyon projenin inşa edileceğini belirten İl Müftümüz Turgut Erhan; Böyle ulvi bir yapının ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi