08.11.2021

Turgut ERHAN

1969 yılında Yozgat İli Akdağmadeni İlçesinde doğan ERHAN, İlkokulu Saraykent/Çiçekli Köyünde okudu. İlkokuldan sonra iki yıl süreyle özel hocalardan (Geleneksel Eğitim Metoduyla) Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri aldı. Yozgat/Sorgun İmam-Hatip Lisesinin orta kısmını okuduktan sonra Ankara-Mamak İmam-Hatip Lisesinden 1990 yılında mezun oldu.

1995 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1991 yılından itibaren  Kayseri-Hacılar Karpuzsekisi Köyü Gerbula Çiftliği Camiinde ve Merkez Armutluk Camiinde İmam-Hatip olarak görev yaptı.

1997-1999 yıllarında Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezinde okudu. İhtisas eğitimi yıllarında Konya merkez camilerinde ve kısa sürelerle de olsa Van ve Manisa'da geçici merkez vaizliklerinde bulundu.

1999-2003 yıllarında Şırnak-Güçlükonak İlçe Müftülüğü yaptı. 2003-2007 yıllarında Hollanda/Alkmaar da Din Görevlisi olarak bulundu. Yurt dışı görevi dönüşü bir süre Kayseri Merkez Vaizliği yaptı. Kayseri Merkez Vaizi iken aynı İlin Yahyalı İlçesine Müftü olarak atandı. Ardından Talas İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. Daha sonra 2 Kasım 2015'te Batman İl Müftüsü olarak atandı.

Birçok Konferans, Panel ve Seminerlerde konuşmacı olarak görev aldı. Mahalli gazetelerde makaleleri yayımlandı, yazılar yazdı. Ulusal ve yerel kanallarda konuşmalar yaptı.

Görev süresince yaptığı hizmet ve çalışmalardan dolayı defaatle kademe ilerlemeleri, teşekkür, takdirname, başarı ve üstün başarı belgeleriyle taltif edildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Turgut Erhan 24 Ekim 2021 tarihinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığına atandı.