06.04.2023

VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK HAFIZLIK YARIŞMASI

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim nazil olduğu günden itibaren hem sadırlarda ezberlenerek, hem de satırlarda yazılarak günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan koruna gelmiştir. Kur'an'ın ezberlenerek korunması bakımından hafızlık müessesesi büyük önem arz etmektedir.
Başkanlığımızca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşlarımızın hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile Başkanlığımızda çalışmayan vatandaşlarımıza yönelik hafızlık yarışması yapılması uygun görülmüştür.
Bu itibarla;
1- Kadın ve erkeklere ayrı ayrı düzenlenecek olan yarışma düzenlenecektir.
2- Hafızlığını pekiştirmek isteyen vatandaşlarımıza 2023 yılı içerisinde Müftülüğümüzce Merkez Yıldız Cami yanında bulunan Gençlik Merkezinde Hafızlığı Pekiştirme Kursları açılacaktır.
YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI
1- T.C. vatandaşı olmak
2- 01 Ocak 2024 itibari ile 30 yaş üzeri olmak.
3- Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmıyor olmak.
4- Diyanet İşleri Başkanlığından emekli olmamış olmak.
5- Yarışmacılar ikamet ettikleri ilden yarışmaya müracaat edeceklerdir.
6- Hafızlık Belge şartı aranmayacaktır.
7-Müracaatlar İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Birimine yapılacaktır.