24.12.2021

Nihat KÖK

1969 yılında Ordu Korgan Aşağı Kozpınar köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. 1989 yılında Samsun İmam-Hatip Lisesinden, 1997 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2003 yılında Trabzon Akçaabat Darıca İhtisas Eğitim Merkezini bitirdi.

1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında göreve başladı. Sırasıyla Sivas Gürün, Bursa Osmangazi’ de Kur'an Kursu Öğreticiliği, Kars Kağızman'da Vaizlik, Şanlıurfa Suruç, Kütahya Çavdarhisar İlçe Müftülüğü, Kütahya ve Bolu İl Müftü Yardımcılığı, Ankara Etimesgut ve Çankaya İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

24.12.2021 tarihinde Batman İl Müftüsü olarak göreve başlayan Müftü Kök, evli ve üç çocuk babasıdır.