15.07.2022

İLÇEMİZDE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz 2022 günü saat 20:00’de İlçemiz de Cumhuriyet meydanındaki program; Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Bağımsızlığımız ve Demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz Şehitlerimize ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden Şehitlerimize dualar edildi.

Ardından Kaymakamımız Murat METE’ günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalarını yaptı. Program sinevizyon ve 15 Temmuz Darbe gecesinden kesitler sunan kısa film, okunan şiir, kaside, ilahi ile mevlid-i şerif okunarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Konuşmasını izleyerek devam etti. Saat 00:13’ü gösterdiğinde Şehitlerimiz anısına İlçemizdeki bütün camilerden aynı anda Sela okundu.

Sayın METE programda yaptığı konuşmada;15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün 6. Yıl dönümünde anlam ve ehemmiyetinin belirtilmesi gayesiyle yurt genelinde, İlimizde ve İlçemizde düzenlenmiş olduğumuz anma etkinlikleri ve demokrasi nöbetine başlamak üzere bugün burada bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Değerli Sasonlular;

Devletimizi yıkmak, milletimizi dağıtmak isteyen hain işbirlikçi FETÖ mensuplarının yaşattığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. Yılında, unutmamak ve unutturmamak için meydanlarda toplandık. Meydanlarda demokrasi nöbetleri tutan asil milletimize selam ediyor, Birliğimiz ve dirliğimize uzanan elleri kırmak için canını feda etmekte bir an olsun tereddüt etmeyen aziz Şehitlerimizi şükranla anıyorum. Şu anda aramızda bulunan Ayhan kardeşimiz gibi gözünü kırpmadan göğsünü siper eden kahraman Gazilerimize şifalar ve sağlıklı uzun ömürler niyaz ediyorum.

15 Temmuz ‘da Milletimizin yiğit evlatları meydanlara inmiş ve gözlerini kırpmadan şehadete yürümüşlerdir. Devletimize ve İstiklalimize sahip çıkmışlardır. Kadını erkeği yaşlısı genci ay yıldızlı bayrağı ile göğsünü siper ederek Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü tüm dünyaya göstermişlerdir.

Milletimizin bu zaferle; demokrasiyi özümsediğini, ülkemizin geleceğine karar verme yetkisinin sadece millete olduğunu, Türkiye Geçilmez!! Tavrını en güçlü şekilde göstermiştir. Milletimiz bu kahramanlığı ile nesilden nesile gururla aktarılacak bir zaferle tüm dünyaya gereken cevabı vermiştir.

Hain paralel devlet yapılanması olan FETÖ Terör örgütünün milli birlik ve kardeşliğimize kasteden saldırısı ay-yıldızlı, Al bayrağımızın altında toplanan ve 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı ile çıktıkları meydanlarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara karışı duran yüce millet bu hain girişimi, vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canları pahasına kanlarını dökerek engel olmuşlardır. Milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğini göstererek bu badireyi püskürten aziz milletimiz, günler ve geceler boyu tuttukları demokrasi nöbetleri ile BU YÜCE VATAN SAHİPSİZ DEĞİL mesajını tüm dünyaya haykırmıştır. Bilinmelidir ki; Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldıra karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temek sorumluluğumuzdur.

Kıymetli misafirler;

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen, kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz hain darbe girişiminin müsebbibi FETÖ/ PDY terör örgütünün önce yargı, polis ve kamu Kurumları içerisindeki mensuplarıyla, ardından da kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde kümeleşmiş üniformalı teröristleriyle, son terörist yok edilinceye kadar gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında mücadeleye devam edilecektir. Şunu söyleyebiliriz ki; Bedelini aziz Şehitlerimizin kanlarıyla ödedikleri bir ülke rahatça nefes alıyor, yiyor içiyor ve hayatımıza devam ediyoruz. Ödenen bedel karşılığında çok şükür ki VATAN BAYRAK DEVLET VE MİLLET güvence altındadır! Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günümüzün geleceğimiz açısından yeni bir dirilişin habercisi olmasını temenni ediyor, 15 Temmuz girişimi başta olmak üzere ülkemizin aydınlık geleceği uğruna vatan aşkıyla canını hiçe sayan Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Allah Milletimizden razı olsun.

Kaymakam Sayın Murat METE, İlçe Belediye başkanı Mehmet Şafi YAVUZ Cumhuriyet Savcısı Mehmet Can ÇİMEN İlçe Jandarma Komutanı Murat MADENÜS, İlçe Emniyet Amiri Muhammed Ali AYDEMİR, İlçe Müftüsü İbrahim YAMAN ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel YAŞAR Ve İlçe protokol üyeleri katıldı.