31.01.2020

SASON’DAN İDLİB’E 1 YARDIM TIRI GÖNDERİLDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Batman/Sason Şubesi ve Sason İlçe Müftülüğünce “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla düzenlenen “Sason’dan İdlip’e Bir Çuval Un Kampanyası” kapsamında alınan 350 torba un, 150 adet battaniye, 100 torba Kıyafet, 100 adet Ayakkabı, ve Kuru Gıdalar Cilvegözü Sınır Kapısına gönderildi.
İdlib’e ulaştırılmak üzere hazırlanan tır , düzenlenen uğurlama programı ve yapılan kontrollerin ardından mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yapılan yardımlarla ilgili uğurlama öncesi kısa bir açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Süleyman BARAN, İslam coğrafyasının çok zor bir süreçten geçtiğini, hava şartlarının çok çetin olduğu ve bu günlerde mazlumlara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzatılmasının önemini dile getirerek “Komşumuz olan ve gerçekten zor durumda bulunan Suriye İdlib bölgesine bulunan kardeşlerimiz için, Türkiye Diyanet Vakfı Sason Şubesi ve Sason İlçe Müftülüğü olarak 1 Yardım Tırımızı bugün gönderiyoruz.
Sınır kapısına gönderilen tırın 30 ton olduğunu ve yaklaşık maliyetin ise 52.000 Türk lirası olduğu ifade eden BARAN, bize verdikleri destek için Sason ve Yücebağ belediyesine, İlk günden Son güne kadar ayni ve nakdi yardımlarını Getiren özellikle Yardımsever Sason Halkına Teşekkür etti.