02.05.2024

İki Aile Arasındaki Husumet Barış ile Sonuçlandı

Kozluk İlçemize bağlı Tuzlagözü köyünde ikamet eden DURMAZ ve SÖNMEZSOY aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için ilçe müftülüğü barış komisyonu; ilçe Müftüsü Mehmet Şirin AYRAL, vaiz Ahmet CAN ve vaiz Muhammed AY ile Kanaat önderleri Hacı salim IŞIK, Hacı Mehmet ABİK ve Enver BOZKURT İle Norşin şeyhlerinden Molla Abdulgani MUTLU'nun girişimleri neticesinde barış ile sonuçlandı.

Öğretmen evinde gerçekleştirilen barış programına ilçe Kaymakamı Sayın Ekrem GÜNGÖR, Belediye Başkanı Mehmet Veysi IŞIK, Kurum amirleri, Kanaat önderleri, DURMAZ ve SÖNMEZSOY aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gerçekleştirilen barış programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe vaizi Ahmet CAN tarafından İslam'da barışın önemi ile ilgili sohbet yapıldı. Daha sonra ilçe kaymakamı Ekrem GÜNGÖR bir konuşma yaparak barışın önemine vurgu yaptı. Konuşmasında Hz.Peygamberimizin veda hutbesinde barışın tesisi ile ilgili sözlerini aktardı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra her iki ailenin bireyleri Kur'an-ı Kerimin altından geçip birbirilerine sarıldılar ve bir daha böyle bir duruma sebeb vermeyeceklerine dair Kur'an-ı Kerim huzurunda söz verdiler.

İlçe Müftüsü Mehmet Şirin AYRAL kapanış duasını yaptı ve barışın sağlanmasında çaba sarf eden herkese teşekkür etti.

Son olarak sunulan ikramlar ve el sıkışma ile program sona erdi.