19.09.2022

AYLIK TOPLANTI VE OKU-YORUM HALKASI

Hizmette verimliliği artırmak, bilgi paylaşımında bulunmak, mevcut sorunları ve çözüm yollarını görüşmek üzere İlçe Müftülüğü tarafından her ay gerçekleştirilen aylık mutat toplantısına İlçe Müftüsü  ve ilçemizde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar katıldı. Toplantı İlçe Müftümüz Zeyneddin SAĞLAM başkanlığında müftülük toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Aylık mutad tolantı ilçe müftümüz Zeyneddin SAĞLAM tarafından müftülük toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından duyurulması gereken konular personele tebliğ edildi. Din görevlilerinin  görevlerinde dikkat etmelerini hatırlatan SAĞLAM, yaklaşan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Cami ve müştamılatının temizliğine de daha çok dikkat etmeleri gerktiğinin altını çizdi. Dini konularda toplumun doğru ve sağlıklı bilgi edinmesinde önemli bir role sahip olmaları dolayısıyla toplumda saygın bir yerde olduklarını ve bu önemli mesleği sadece namaz vakitleri ile sınırlandırmamaları gerektiğini belirterek mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürmelerinin çok önemli olduğunun farkında olmaları hususunda telkinde bulundu. Kudüs üzeri ümre tutlarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında başlatıldığını bu konuyu tüm vatandaşlara duyrulmasını istedi. Ayrıca Yaz Kuran Kursunda gösterdikleri üstün gayretten dolayı bütün görevlilere teşekkür ederek başarıların devamını diledi.  Özellikle Batman İl Müftülüğünde yapılan Kuranı Güzel okuma, Ezanı Güzel okuma ve Bilgi Yarışmasında öğrencileri dereceye girenleri tebrik ederek Yüce Allah'tan muvaffakiyetler  diledi.

Toplantıdan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan OKU-YORUM Projesi kapsamında tüm persönelle birlikte kitap okudu. Okunan kitabın yorumunu yaptıktan sonra dilek ve temennileri dinleyip toplantıyı bitirdi.