20.05.2022

2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları İçin Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı

D U Y U R U

İlimiz genelinde açılacak 2022 yılı Yaz Kur’an Kursları için ihtiyaç duyulan Cami ve Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere, İlimiz Müftülüğünce yapılacak mülakat sınavı ile “Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi” alınacaktır.

A- SINAVA KATILMA ŞARTLARI
1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak,
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
3- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
4- 2020-2021 Yılı KPSS (DHBT) Sınavlarının birinden 60 puan ve üzeri  almış olmak, ilçelerde ihtiyacın karşılanamaması halinde görevlendirilmek üzere, söz konusu sınavlardan birine girmiş olmak,

a) 4-6 yaş Kur'an kursları için:
1- Tercihen 4 yıllık dini yükseköğrenim, ilahiyat ön lisans veya en az imam hatip lisesi mezunu olmak,
2- Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü
mezunu olanlar öncelikli olmak üzere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da
Başkanlığımızca kabul edilen 19/01/2017 tarihinden önce alınan çocuk gelişimi ve eğitimi alanında en az 296 saat sertifika ya da 19/01/2017 tarihinden sonra Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan ”Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı” (380 saat) sertifikaya sahip olmak,

b) Hafızlık Kur'an kursları için:
2- Hafız olmak,

c) İhtiyaç odaklı Kur'an kursları için:

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1 –Dilekçe (Müracaat edilecek Müftülükten temin edilebilir)
2- T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3- Adli Sicil Kaydı (Resmi kurum için)
4- KPSS (DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir belge/diplomanın aslı veya     kurumca onaylanmış fotokopisi,
5- KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
6- Hafızlık belgesi fotokopisi,
7- Okul öncesi öğretmenliği, çocuk gelişimi (ön lisans) veya meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü çocuk gelişimi ve eğitimi alanında mezuniyeti ya da Başkanlığımızca kabul edilen sertifika/kurs bitirme belgelerinden birinin fotokopisi,

C. BAŞVURU İŞLEMLERİ
1. Müracaat sadece bir müftülüğe yapılacak olup, birden fazla müftülüğe müracaat edenlerin müracaatları kabul edilmeyecek, kabul edilip sınavı kazansa bile bu anlaşıldığında görevine derhal son verilecektir.
2. Başvuru yapmak isteyenler en geç 27/05/2022 Cuma günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir ilçe müftülüğüne müracaat edeceklerdir. İl Müftülüğünde görev almak isteyenler ise müracaatlarını İl Müftülüğüne yapacaklardır. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veya posta yolu ile yapılan başvurular ile duyuruda belirtilen son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
3-Belgeleri eksik olanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

D. SINAV İŞLEMLERİ
1- Mülakat, İl Müftülüğünde yapılacak ve 01/06/2022 Çarşamba gününden itibaren başlayıp bitene kadar devam edecektir. Müracaat sayısı göz önünde bulundurularak İl Müftülüğü sınav komisyonunca gerekirse ilçelerde sınav yapılabilecektir.
2- Adayların sınav günleri müftülüğümüzün web sitesinde ilan edilecek ve belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaklardır.
3- Adaylar sınava gelirken kimlik belgesi veya yerine geçecek pasaport, ehliyet vb. belgeyi yanında bulunduracaklardır. Bu belgelerden birini yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

E. SONUÇ İŞLEMLERİ
1- Mülakatta başarılı sayılmak için en az 70 puan alınması gerekmektedir.
2- Sınav sonuçları başarı sırasına göre https://batman.diyanet.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
3- Görevlendirmeler, mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecek olup, görevlendirildiği yerde başlamayanlar haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

F. DİĞER HUSUSLAR
1-. Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
2- İlgi (b) Kanun gereğince, Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya guruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut irtibatı olduğu tespit edilenlerin görevlendirilmeleri yapılmayacak, yapılmış olsa bile müftülüklerimize yukarıda sayılan hususların tespit edildiğine dair bilgi ve belge ulaştığında görevine derhal son verilecektir.
3- Bu sınav için yapılacak müracaatlar ve sınav sonucu oluşturulacak başarı listesine göre Kur’an Kurslarına yerleştirilenler, ihtiyaç hasıl olmadığı andan itibaren görevlendirilmeleri sonlandırılacaktır.
4- Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.
5- Başkanlığımızdan farklı bir talimat geldiği takdirde Başkanlığın talimatları esas alınacaktır.
  İsteklilere ilanen duyurulur. 13/05/2022

Müracaat Tarihleri: 13-27 Mayıs 2022