19.04.2022

İlçe Müftülüğü atama tercih işlemleri başladı

KAYDET

Sesli DinleA-A+

Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı ve sözlü sınav aşamalarında başarılı olan İlçe Müftüsü adaylarına yönelik tercih sistemini erişime açtı.

İlçe Müftülüğü için 22/01/2022 tarihinde yapılan yazılı, 07-12/04/2022 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olan asıl adaylardan 30 kişinin atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:​​

1-Sınavda başarılı olan İlçe Müftüsü adayları, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 25.  maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre 4.​ sınıf ilçelere atanacaklardır.

2-Adayların 15/04/2022 tarihinden başlayıp 18/04/2022 tarihi Pazartesi günü saat 23.55'e kadar tercih işlemlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinde “Sınav İşlemleri" menüsünden yapmaları gerekmektedir.

3-Adayların tercihlerine göre yerleştirilme işlemi, yazılı ve sözlü sınavların aritmetik ortalaması alınarak yapılacaktır. Bunda eşitlik olması halinde sırasıyla;

1.Yazılı sınav puanı yüksek olana,

2.Hizmet süresi fazla olana,

3.Doğum tarihi önce olana öncelik verilerek yapılacaktır.

4-Adaylar ilan edilen yerler için 10 tercihte bulunabileceklerdir.

5-Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

1.“Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum."

2.“Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir.

6-Tercihlerine yerleştirilemeyen adaylardan “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum." seçeneğini işaretleyenler ilan edilen görev yerlerinden boş kalan yerlere bilgisayar kurası ile yerleştirileceklerdir.

7-"Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum." seçeneğini işaretleyen adaylardan tercihlerine yerleşemeyenler ile hiç tercih yapmayanlar;

1.Sınav sonucu elde etmiş oldukları İlçe Müftüsü olarak atanma haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

2.Bu kişilerden daha sonra İlçe Müftüsü olmak isteyenlerin mevzuat gereği yeniden İlçe Müftülüğü sınavına girmeleri gerekmektedir.

8-Yerleştirilmesi gerçekleştirilen personelden yeni görev yerlerine başlamaları durumunda oluşabilecek bir mazereti bulunanların (sağlık, aile birliği, engellilik, şehit ve gazi yakınlığı ve diğer mazeretler dahil) feragat dilekçelerini göndermeleri gerekmektedir. Bu kapsamda olup atandığı yeni görev yerine başlayan personel asgari hizmet süresini (2 yıl) tamamlamadan hiçbir nedenle nakil talebinde bulunamayacaktır.

9-Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 20/2. maddesi gereğince atandığı yere başlayan adayların bulundukları yerde 2 yıl çalışmadıkça önceki unvan veya görev yerine atamaları yapılmayacaktır.

10-Atandığı yere başlayan adaylar asgari hizmet sürelerini (2 yıl) tamamlamadıkça yurtdışı teşkilatında görevlendirilemeyecektir.

11-Adaylardan halen yurt dışı teşkilatında geçici görevde olanların kanuni süresi içinde görevlerine başlamaları gerekmektedir. İlçe Müftüsü olarak atanma hakkından feragat ederek yurt dışındaki görevlerine devam etmek isteyenlerin, feragat dilekçelerini 22/04/2022 tarihine kadar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına göndermesi gerekmektedir.

12-Adayların atamaya esas olan;

1. https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama adresinden alınacak İlahiyat Fakültesi lisans veya denklik mezuniyet belgesini,

2. Varsa İhtisas Kursu bitirme belgesini,

Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama I Daire Başkanlığına 22/04/2022 tarihine kadar önce e-posta daha sonra posta yoluyla veya elden göndermeleri gerekmektedir. İlgili evrakı süresi içerisinde teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecek, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak ve bu adayların atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

13-İlçe Müftülüğü yer tespiti ve tercih ile ilgili bilgiler hakkında https://www.diyanet.gov.tr web adresinden yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

14-Yer tespiti işlemleri ile ilgili (0 312 295 77 91- 84 43) numaralı telefonlardan bilgi alınabilecektir.

KAYNAK: DİYANET HABER