11.11.2021

Milli Ağaçlandırma Bayramı

Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda tüm il ve İlçelerde olduğu gibi Batman Beşiri'de de fidan dikimi gerçekleştirildi.

Beşiri İlçe Müftülüğümüz bünyesinde bulunan Hafızlık Yatılı Kur’an Kurslarında Hafızlığını Tamamlayan kız ve erkek öğrenciler İçin İlçe Müftümüz Hamdullah KAYA öncülüğünde fidan dikiminde bulundular.

Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda tüm il ve İlçelerde olduğu gibi Batman Beşiri’de de aynı anda fidanlar toprakla buluştu.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” temasıyla ülkemizin dört bir köşesinde fidan dikimleri gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Geleceğe nefes, Dünyaya nefes’ fidan dikimi kampanyası bugün Beşiri Kaymakamı Mahmut ŞENER, İlçe Müftümüz Hamdullah KAYA ve protokol üyelerinin katılımıyla Beşiri'de gerçekleştirildi.

Saat 11.11’de 81 İl’de aynı anda gerçekleştirilen 252 milyon adet fidan dikimi için Beşiri'de bir dizi hazırlık sonrası protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla fidan dikildi.

Tüm illerde fidan dikim etkinliği başlatan Orman ve Tarım Bakanlığı tarafından “Geleceğe nefes, dünyaya nefes! Biz başlattık, artık Dünya kutluyor Milli Ağaçlandırma Bayramı’nda 84 milyon hep birlikte ‘Bugün Fidan, yarın Nefes’ diyoruz, dünyaya nefes oluyoruz. Haydi Türkiye, Geleceğe nefes ol” etkinliğinde fidanlar toprakla buluşturulup, can suları verildi.