01.11.2021

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki Kız Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finalinde Bölgemizi temsil eden Batman Beşiri Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Aleyna Suna İl Müftümüz Turgut Erhan tarafından ödüllendirildi.

Ülke genelindeki kız Kur'an kursu öğrencileri arasında gerçekleşen yarışmada Batman Beşiri Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Aleyna Suna Bölge birinci olup Türkiye finalinde Bölgemizi temsil etti.

Bölge birincisi olan Batman'lı Aleyna Suna ve hocası ile bir araya gelen İl Müftümüz Erhan , "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sağlıklı bir toplumun inşası ancak temiz ve güzel ahlaklı bir nesille gerçekleşir. Kur'an ile hemhal olmakla sizler de inşallah bu güzel ahlakın örnek temsilcileri olacaksınız,hayatınız boyunca sizlere muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

İlçe Müftümüz Erhan Batman Beşiri Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Aleyna Suna ve hocasına çeşitli hediyeler takdim etti.

Bölgelerinde birinci olan öğrenciler Samsun'da düzenlenen finalde Türkiye birinciliği için ter döktü