06.06.2018

Batman’da Dünya Hafızlarından Kur’an Ziyafeti Programı

İl Müftülüğümüzce “Dünya Hafızlarından Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenlendi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın ev sahipliğinde programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Vekili Halil TENGER, Hafızlar Recep YASAN, Mehmet TANRIÖVER ve Sami Musa RAMADHADİ ve kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Vekili Halil TENGER koordinatörlüğünde ilimize gelen hafızlar, Kudret camiinde teravih namazından önce gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti Programının ardından Atatürk Parkında vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen Ramazan Etkinlikleri programına katıldılar.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkan Vekili Halil TENGER,” Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı tarafından Kur’an kültürünün ve eğitiminin yaygınlaştırılması, Kuran’ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmalarında dereceye girmiş hafız ve kurralar ile Türkiye’nin dört bir yanında “Kur’an Ziyafeti” yaşanıyor.  Bizde bu akşam Batman’a bu maksat ile gelmiş bulunmaktayız. Bu akşam aramızda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren hafızlarımız var. İstanbul’dan Recep YASAN, Kayseri’den Mehmet TANRIÖVER ve Tanzanya’dan Sami Musa RAMADHADİ hafızlarımız var. Kur’an ayında Kur’an ile buluşuyoruz ve hayatımızın geri kalan kısmında da Kur’an ile hemhal olup Kur’an ile yaşama gayretinde oluruz diye temenni ve dua ediyorum’ dedi.

Hafızların muhteşem sesi ve okuyuşu ile Kur’an ziyafeti yaşayan vatandaşlarımız programlara yoğun ilgi göstererek katılım sağladılar.