27.03.2018

"ÇANAKKALE’Yİ ANLAMAK” KONULU KONFERANSI İCRA ETTİK

Müftülüğümüz tarafından Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü münasebetiyle Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Çanakkale’yi Anlamak” konulu konferans gerçekleştirildi.

İstanbul/Adalar İlçe Vaizi Soner ÇELEBİ’nin konuşmacı olarak katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını İl Müftümüz Turgut ERHAN gerçekleştirdi.
Yaptığı açılış konuşmasında “Ecdadımızın bu vatanı muhafaza etmek uğruna Çanakkale’de ortaya koydukları iradenin bir benzerini, o ecdadın torunları olarak, bu vatanın evlatları olarak hep birlikte 15 Temmuz’da bir kez daha ortaya koyduk” diyen İl Müftümüz Turgut ERHAN, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mü’min, vatanını seven ona gönülden bağlı olan ve gerektiğinde bu sevgi ekseninde vatanı uğruna canını vermek için hiçbir zaman şüphe duymayan insandır.

Bundan dolayıdır ki bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır, der şair. Vatan uğrunda kanlarıyla destan yazan şehit ve gazilerin evlatları olduğumuzdan dolayı kendimizi mutlu olarak görüyoruz. Zira, kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda mısralarında ifadesini bulan  ecdadın torunlarıyız biz.

18 Mart 1915 tarihinde ecdadımız, düşmanın en modern silahlarına karşı koymuş, yedi düvelin hep beraber bir arada geldiği bir anda bile Çanakkale geçilemez dedirtmiştir.
O gün, dost gibi görünen düşmanlar işte bugün de yedi düvel bir olmuş, Afrin’de Afrinin altını bir köstebek yuvası haline getirip bizi bir Suriye bir Irak gibi parçalamak isteyen düşmanlar hep bir araya gelmişlerdir.
Bizlere düşen, Çanakkale’de doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle-güneyiyle dedelerimizin bir araya geldiği gibi, biz torunların da birlik beraberlik içerisinde, dünkü düşmanların bugünkü torunlarına karşı gelerek düşmanları bertaraf etmeli, birlik beraberlik içerisinde, ecdadımıza layık torunlar olduğumuzu göstermeliyiz.

Bu vesileyle bütün şehitlerimize selam ediyorum. Onları, Mahşerde Resulullah’la (s.a.s) kucaklaşırlarken görmeyi umut ediyorum ve onların şefaatine bizleri nail etmesi için Allah’a dua ediyorum.

İl Müftümüzden sonra kürsüye çıkan misafir konuşmacı İstanbul/Adalar İlçe Vaizi Soner ÇELEBİ de Çanakkale zaferi hakkında yaptığı sunumun ardından şunları söyledi: "Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Şehit, vatan uğruna, iman uğruna, mukaddesat uğruna, en değerli varlığı olan canını seve seve verendir. Şehitlere ölüler denilmez, onlar diridirler. Çanakkale’de şehit olan vatan evlatlarına ve aynı şekilde vatan, millet mukaddesat, ezan, bayrak uğruna, sadece ve sadece Allah için orada canlarını veren ecdadımıza ve aynı şekilde Afrin’de ve bugüne kadar her nerede olursa olsun bu vatanı ayakta tutmak için canlarını verenlere Allahtan rahmet diliyorum".

Vaiz Soner ÇELEBİ’nin, başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bu vatanı korumak uğruna canlarını veren tüm şehitlerimiz için yaptığı duanın ardından İl Müftümüzün, misafir konuşmacı İstanbul/Adalar İlçe Vaizi Soner ÇELEBİ’ye yaptığı hediye takdiminden sonra program sona erdi.