03.01.2018

Müftülüğümüz Kudüs Programı

İl Müftülüğümüz tarafından Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Kudüs Konulu program yoğun katılımla gerçekleşti.

Kuran Kursu Öğreticimiz Mehmet Nuri İÇYER'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın konuşması ile devam etti.

Kudüs’ün İslam alemindeki önemine değinen İl Müftümüz ERHAN, “Kudüs İslam’ın nişanelerinden bir tanesidir. Zira Kudüs İslam’ın şehridir. Kudüs Peygamberlerin uğrak yeridir. Kudüs Hz. Peygamberin (sav) Miraca yükseldiği yerdir. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Orada Müslümanlar hüküm sürdüğü zaman, barışın, muhabbetin, sevginin, huzurun kenti olmuştur. Ama ne zamanki Müslümanlar oradan çekilip de siyonistler oraya el attığı zaman, orası bugün olduğu gibi kanın, gözyaşının, kundaktaki çocukların, dedelerin, ninelerin kanlarının, gözyaşlarının sokaklarında akıtıldığı bir şehir haline gelmiştir." dedi.

Özgür bir Kudüs için tüm Müslümanlara görev düştüğünü söyleyen İl Müftümüz ERHAN, "Kudüs’ü tekrar bir huzur kenti yapabilmek, orayı müreffeh bir şehir haline getirebilmek, özlem duyduğumuz o eski günlerde ki gibi yaşanabilir bir belde haline getirebilmek bugünün, yarının Mü’min ve Müslümanların üzerlerine bir borçtur. Kudüs’ü tekrar İslam beldesi haline getirebilmek ancak şuurlu Mü’min ve Müslümanlarla olacaktır. ‘Eğer minarelerde ezan sesi kesilecekse, o camilerin kandilleri sönecekse sütüm sana haram olsun git de geri dönme’ diyen analar evlatlarını bu duyguyla yetiştirirlerse Kudüs işte o zaman kurtulacaktır. Sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ diyen bir gençlik ortaya çıktığı zaman işte o zaman Kudüs tekrar huzur şehri, müreffeh bir belde haline gelecektir." dedi.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden program, Gençlik Merkezi Müdürü Musab BARAN’ın "İslami Değerler Açısından Mekke, Medine ve Kudüs" konulu sunumuyla devam etti.

Program, Aygün Müftülük 4-6 Yaş Kuran Kursu öğrencilerinin şiir dinletileri, Kuran Kursu Hocalarımızdan oluşan Grup Rana’nın dillendirdiği ilahiler ve Öğrenci ve Öğreticilerden oluşan grubun sergiledikleri skeçler ve yapılan dua ile sona erdi.