12.12.2017

Kudüs İçin Kıyam’a ve Dua’ya Programı

Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti çalışmalarına karşı “Kudüs İçin Kıyam’a ve Dua’ya” sloganıyla Müftülüğümüzce Kudret Camiinde Sabah Namazı Buluşması düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Turgut ERHAN, KYK Erkek Yurdu Müdürü Alaattin ONUR, Gençlik Merkezi Müdürleri Musab BARAN, Veysel ÖZDAŞ, Üniversite öğrenci temsilci ve grupları, STK temsilci ve üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan Sabah namazının ardından başlayan program, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yeri ve önemine değindiği konuşmayla başladı.

Kudüs’e yönelik yürütülen saldırılar karşısında Müslümanların birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “ Kudüs tüm Müslümanların ortak meselesidir. Müslümanların ilk kıblesini barındıran, Nice peygamberleri misafir eden, farklılıkları ile yaşamasını bilenlerin tarih boyunca barış yurdu olan memlekete yönelik yapılanlar, insanlığa ve uluslararası hukuka yapılmış bir saldırıdır.

Mekke ve Medine Müslümanlar için ne öneme sahip ise, Hz. Peygamberin Miraç mucizesini gerçekleştirdiği Kudüs’te o öneme sahiptir. Hz. Peygamberin müjdesi ve emaneti olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak sadece Filistin’lilerin değil tüm dünya Müslümanlarının ortak görevidir.”dedi.

İl Müftümüz ERHAN, “Kudüs'ün Selahattin'in rüyası, Kanuni'nin mirası, Abdülhamid'in davası, İslam’ın şehri ve korunmasının bu ümmete ait olduğunu bilen, gençler başta olmak üzere katılımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İl Müftü Yardımcımız Ahmet DURAN’ın Kudüs için yaptığı dua ile devam eden program, katılımcılara verilen çorba ikramı ile son buldu.