28.10.2017

Batman'da İlmi Tedrisatı Bitiren 15 Talebeye Düzenlenen Merasimle İcazetleri Verildi

İl Müftülüğümüze bağlı Demiryolu (Tılmerç) mahallesinde bulunan Haseniye Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda ilmi tedrisatı tamamlayan 15 talebeye düzenlenen törenle icazetleri verildi.

Törene; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İl Müftümüz Turgut ERHAN, Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, ilahi ve kasidelerin okunmasıyla devam etti.

Batman İl Müftüsü Turgut ERHAN yaptığı konuşmada, medreselerin önemine dikkat çekti.

Çocukları İslam terbiyesiyle büyütmenin anne ve babaların görevi olduğuna işaret eden İl Müftümüz ERHAN, "Bilge kral Aliya İzzetbegoviç diyor ki, 'siz göklerin öğrencisi olmazsanız yeryüzünün öğretmenleri olamazsınız.' Hiç şüphesiz bütün devletlerin, milletlerin hedefi geleceğe iyi nesiller yetiştirmektir. Onun için Kur'an'ın tabiriyle, Resulullah'ın (sav) ifadesiyle; evlatlarımız, çocuklarımız, geleceğimiz, ümidimiz aile içerisine Allah tarafından saçılmış birer inci, dünya hayatının birer süsü, Allah'ın lütfu ve ihsanı, anne ve babaların göz nuru, cennet çiçeği ve gönül meyvesidirler." dedi.

Hiçbir anne babanın evladına güzel edep ve terbiyeden daha üstün hiçbir şey vermediğini ve veremeyeceğini vurgulayan ERHAN, "İşte o anne ve babaların en önemli görevi güzel ahlaklı bireyler topluma yetiştirmektir. Evlatların boyları büyürken bakış açılarını da büyütmek, dış alemdeki güzellikleri gösterirken onlara iç alemlerindeki güzellikleri ve özellikleri de göstermek biz öğretici ve eğiticilerin en önemli görev ve vazifesidir. Hiç şüphesiz belki de eğitimin ilk halkası şefkat ve merhamettir. Evlatlarımızı eğitirken onlara 'küçük yaşta ne ekersek büyüyünce onu biçeceğiz' düşüncesiyle bir şeyler vermek gerekir." diye konuştu.

Konuşmasının devamında ERHAN, şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz çağda bağnazlığın, cehaletin, zulmün, savaşın, nefretin, öfkenin bölüp parçalanmanın girdaplarından evlatlarımızı çekip alıp; sevginin, saygının, yardımlaşmanın, alçak gönüllülüğün, birliğin ve beraberliğin engin sularına bırakmak birinci görev ve vazifemizdir."

Medreselerin yaklaşık bin küsur yıl İslam medeniyetinin temellerini atan marif kurumlarının adı olduğunu belirten Erhan, "Müslüman toplumlar medreseye yeniden diriltici bir ruh üfleyerek bir medeniyet hamlesini buradan başlatmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsünün konuşmasının ardından program, Kur'an Kursu Müderrisi Molla Abdurrahman SÜYÜR'ün icazet metnini okuması ile devam etti.

İlahiler ve salavatlar eşliğinde devam eden program, okunan icazet metninin ardından 15 talebeye icazet belgeleri takdim edildi.