19.07.2018

İl Müftümüz ERHAN, “Onlar, Şüheda Ecdadın Şüheda Torunlarıdır."

15 Temmuz 2016 günü millet olarak kahramanca verdiğimiz mücadelenin yıldönümünde İl Müftülüğümüzce “Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” konulu program gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen ve 15 Temmuz Şehidi Prof.Dr.İlhan VARANK’ın eşi Saadet VARANK’ın konuşmacı olarak katıldığı programa Batman Valisi Sayın Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aydın DURMUŞ, Jandarma Komutanı Jnd.Alb.Mustafa BAHÇEPINAR, Kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın konuşması ile devam etti.

Ülke olarak 15 Temmuz gecesi tarihin en ağır imtihanlarından birini yaşadığımızı belirten İl Müftümüz ERHAN, “Allah’ın yardımı, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Arkasına birçok şer odağının desteğini alarak güçlenen, katliam planları yapan hain FETÖ yapılanmasının karşısında milletimizi muzaffer eyleyen, Allah’a olan imanı ve vatana olan aşkıdır.” Dedi.

15 Temmuz gecesi şehadete yürüyenlerin Bedir’den, Malazgirt’te oradan Çanakkale’ye uzanan bir destanın satırları, şüheda ecdadın şüheda torunları olduğunu vurgulayan İl Müftümüz ERHAN, “Bu gecede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Biliyoruz ki onlar için hayat devam etmekte, onlar Rableri katında rızıklandırılmaktadır. Gazilerimiz ise ihanet karşısında acziyete düşmemenin yaşayan şahitleridir. 15 Temmuz bizlere göstermiştir ki, hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Devletimizin bütün kurumlarını yerle yeksan etmeyi, irademizi çökertmeyi, milletimizi sindirmeyi ve İslam ümmetinin umudunu toprağa gömmeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmuşlardır. Aklını, idrakini, izanını ve vicdanını ihanet odaklarına kiralayanlar, aklını kiraya verenler kendi tuzaklarında boğulmuşlardır. Her kim vatanın, ümmetin, mazlumun, mağdurun ve muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve inayeti onun yanında olmuştur.” Dedi.

Karanlık bir gecede “Bismillah” diyerek abdestini alan, “şehadet getirerek” evinden ayrılan, “Allahü Ekber” diyerek yollara koyulan bu milletin evlatları, huzurumuzun teminatı olduğunu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Milletimize bu ağır imtihanda cesaretli, metanetli ve iradeli olmayı nasip eden Yüce Rabbimiz, beraberlik ruhumuzu dağıtmaya, ferasetimizi dumura uğratmaya, soğukkanlı duruşumuzu bozmaya kalkışanlara fırsat vermesin.”dedi.

Program, Batman Valisi Sayın Ahmet DENİZ’in konuşmasıyla devam ettİ.

Yaklaşık iki yıl önce 15 Temmuz gecesi silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış hain bir terör örgütünün saldırısıyla karşılaştıklarını anımsatan Vali DENİZ, “Başta Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu, Türk Silahlı Kuvvetlerin içindeki vatanına sevdalı yiğitlerin, emniyet mensuplarının yüreğiyle cesaretiyle muhteşem bir duruş sergileyen ve asil milletimizin kararlı duruşu sayesinde bu hain girişimi bertaraf ettik. Anadolu topraklarını işgal etmek amacında olan bu güçler Çanakkalede saldırdılar ama emellerine ulaşamayınca sonrada kurtuluş savaşında mağlubiyeti alıp kaçanlar, 27 Mayıs darbesinde Başbakan Adnan Menderesi asanlar aynı zihniyetin mensubudur.” Dedi,

Program, Hüseyniye Kız Kuran Kursunda eğitim gören öğrencilerin  duygulu anlar yaşattığı 15 Temmuz Şehitler oratoryosunun ardından 15 Temmuz Şehidi Prof.Dr.İlhan VARANK’ın eşi Saadet VARANK’ın konuşması ile devam etti.

Darbe girişiminin olduğu gün küçük çocuğuna bakacak kimse olmadığı için eşiyle beraber dışarı çıkamadığını ifade eden Saadet VARANK, “İlhan, imanlı bir hayat yaşayan, nerde ve hangi durumda olursa olsun ibadetlerini aksatmayan bir insandı. Dünyalık hiçbir şeye tamah etmezdi. Eğitimi için gittiğimiz Amerika’da yaşama imkanı olmasına rağmen “Beni yetiştirip bugüne getiren vatanımda hizmet etmek istiyorum.” Düşüncesine sahip biriydi. Makam, mevki, mal, mülk kaygısı olmayan bir insan olarak geride kendisine ait ne mülk nede borç-alacak bırakmadı. O gece, Onunla olmayı çok isterdim, son anlarında yanında olmak isterdim. İçimden hani o gün giderken helallik istemek geldi ama hiç yakıştıramadım. Aile olarak biz mutluyduk yani hayatımız güzeldi. Allah onun ve tüm şehitlerimizin şahadetini kabul etsin.”dedi.