29.01.2020

MÜFTÜLÜĞÜMÜZCE TEMEL AİLE BİLİNCİ EĞİTİMİ SEMİNERLERİ VERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktadır. Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme ve verdiği mesajların etkilerini gözlemleyebilme imkânına sahip dine görevlilerimizin kendileri ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna katkı sağlamayı hedefleyen Başkanlığımız bu bağlamda İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara Kur’an ve Sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik Temel Aile Bilinci Eğitimi projesini planlamıştır.
Bu çalışmalar doğrultusunda 6 Ocak- 22 Ocak 2020 tarihleri arasında Batman İl Müftülüğümüz Konferans Salonunda ilimiz genelinde görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara “Temel Aile Bilinci Eğitimi” verildi.
Eğitimin son gününde konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN, Diyanet İşleri Başkanlığının ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda çalışmalar yaptığını ve projeler geliştirdiğini, bu konuda toplumumuza dînî ve ahlâkî bilgi ekseninde rehberlik yaptığını, aileyi tehdit eden riskler ve sorunlar karşısında ailenin manevî destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ve projeler planlandığını, Din görevlilerimizin kendileri ve ailelerinden başlayarak rol model olmalarına katkı sağlamasının hedeflendiğini ve bu bağlamda “Temel Aile Bilinci Eğitimi” seminerleri düzenlendiğini ifade etti ve “Din görevlilerimize verilen eğitim ve öğretimin ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi noktasında önemli bir yeri vardır. Siz kıymetli Din Görevlilerimizin bu eğitimleri toplumun her kesimine ulaştıracağınızdan şüphemiz yoktur” dedi.
Temel Aile Bilinci Eğitimi seminerlerinde: Batman İl Müftüsü Turgut ERHAN, İl Müftü yardımcıları ve İl  Vaizleri tarafından tarafından;
•    Ailem ve Ben
•    Ailemde Bir Çocuk Var
•    Ailemde Bir Genç Var
•    Ailemde Bir Yaşlı Var
•    Ailemde Bir Engelli Var
•    Akrabalarım Var
•    Ailemin İletişim Dili
•    Ailede İffet ve Mahremiyet
•    Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum
•    Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum
•    Ailemde Merhamet İstiyorum
•    Ailem Dağılmasın
konu başlıkları altında sunumlar yapıldı.
Temel Aile Bilince Eğitimi Seminerleri katılımcılara katılım belgesi vermesiyle sona erdi.