06.01.2020

Müftülüğümüzce “Evliliğe İlk Adım” Semineri

Müftülüğümüz yeni evlenen ve düğün hazırlığında olan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik etmektedir. Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için çalışmalar yapmaktadır. Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve Sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek Projesi kapsamında Batman il Müftülüğü “Evliliğe İlk Adım” Seminerlerinin ilkini 4 Ocak Cumartesi günü saat 13:00’da gerçekleştirdi.

İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur'an tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Turgut ERHAN'ın açılış konuşmasıyla devam etti. İl Müftüsü ERHAN konuşmasında; “Aile’nin önemine değinerek, aile kurmak için yola çıkıldığında, kalpler, gönüller, huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birliktelikle gerçekleşir. İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikahla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükun ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O’nun varlığının delillerindendir.” şeklinde konuştu. Daha sonra seminer İl Vaizleri M.Sait Altın, “Ahirete Uzanan Birliktelik” ve Yunus Yalçın ise “Ailemin İletişim Dili” konulu sunumlarını yaptılar.

Batman İl Müftülüğü’nün, nişanlı ve yeni evli çiftlerin istifade ettiği “Evlilikte İlk Adım” seminerlerine 4 hafta boyunca devam edeceği belirtildi