26.07.2019

Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) hem kurban bağışında bulundu hem de vekaletle kurban konusunda bilgi verdi.

Erhan yaptığı açıklamada, TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen kurban kesim organizasyonuyla 145 ülkede ihtiyaç sahiplerine, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele edenlere yardım eli uzatıldığını söyledi.

Batman İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İl Şube Başkanı Turgut Erhan, kurban ibadetiyle ilgili açıklamada bulundu.

Diyanet Vakfı olarak bu yıl "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" teması kullandıklarını dile getiren Erhan, kurban ibadetinin her Müslümanın temel görevi olduğuna dikkat çekti.

Erhan, "Mali ibadetlerimizin başında gelen kurban ibadetini en güzel şekilde ifa etmek bir Müslümanın temel görevleri arasındadır. Bizler kurban keserken Hazreti İbrahim'in (Aleyhi Selam) sadakatini, Hazreti İsmail'in (Aleyhi Selam) teslimiyetini göz önünde bulundurarak keseriz. Kurbanlarımızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. Kurban keserken sadece bizim yüce Rabbimize karşı gönülden, kalpten, içten, samimiyet ve takvamız ulaşacak. Bu duyguyla kurbanı keseriz." diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak vekâletle kurban kesimi yaptıklarını vurgulayan Erhan, "Dünyada 7 kıtada, 145 ülkede mümin ve Müslüman kardeşlerimizin vekâletle vermiş oldukları kurbanlar Türkiye Diyanet Vakfı'nın temsilcileri aracılarıyla kesiliyor." dedi.

Geçen yıl vakfın 430 bin vekâletle hem yurt içinde hem de dünyanın farklı bölgelerindeki 145 ülkeye kurban gönderdiği bilgisini veren Erhan, şunları söyledi:

"Bir ümmet şuuruyla kurbanlarımızı oraya intikal ettirdik. Bu yıl da vekâletle kurban kesimini yine dünyanın farklı beldelerindeki insanlara ulaştıracağız. Bu ibadeti en güzel şekilde yapmak için Diyanet Vakfı olarak elimizden gelen gayret ve cabayı sarf edeceğiz."

Erhan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlediğini anımsatarak hem bilgi verdi hem de kurban bağışını gerçekleştirdi.