25.02.2019

İl Müftümüz Turgut ERHAN, “4-6 Yaş Kursları, Taze Dimağlara Doğru Bilgilerin Aktarıldığı Yerdir”

Batman’da Müftülüğümüze bağlı 4-6 grubu yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocukların katılımıyla Mehmet Emin Terece Camiinde “Cami Çocuk Buluşması” programı düzenlendi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Müftülüğümüzce düzenlenen “Cami Çocuk Buluşması” programında çocuklarla bir araya geldi.

Taze dimağlara doğru ve sahih bilgilerin aktarılmış olduğu yerlerin 4-6 Yaş kursları olduğunu ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Beldelerimizde, ilçelerimizde, Batmanımızın farklı yerlerinde bu kurslar yaygınlaştıkça da hakiki ve doğru bilgiyi insanlarımıza öğrenmek ve öğretmek üzere bunlar daha da önem kazanacaktır. Kurslarımızda evlatlarımıza özellikle doğru bilgiyi küçük yaşlarda verebilirsek, evlatlarımızın geleceği parlak, bizim de aydınlık olacaktır. Bu yüzden 4-6 yaş eğitimi oldukça önemlidir. Biz burada vatanına, milletine, devletine, geleceğine sadık ve bunu en güzel şekilde özümsemiş nesiller yetiştirmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz.” Dedi.

İl Müftümüz ERHAN, konuşmasında Kur’an kursu öğreticilerine tavsiyelerde bulunarak konuşmasına devam etti.

Bizim örneğimiz, önderimiz,  rehberimiz Kur’an ve Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v)’dır.” diyen İl Müftümüz ERHAN, “Peygamber Efendimizin metodunu mihenk yaparak Kolaylaştırıp zorlaştırmadan, sevdirip nefret ettirmeden, çocuklarımıza merhametle yaklaşarak, samimi davranarak eğitim vermeliyiz. Bu kursların sayısını artırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu kurslarda çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük fedakârlık gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi

Çocuklarımızın kişiliğinin oluşmasında karakterlerinin şekillenmesinde 4-6 yaş en önemli dönem olduğu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Bu dönemde Kuran eğitimi, değerler eğitimi almak ve bu vesileyle güzel ahlak üzere yetişebilmenin en önemli ve en temel basamağıdır. En kutsal yatırım insana, çocuklarımıza yapılan yatırımlardır. Ve bir anne babanın en büyük zenginliği de hayırlı evlatlardır. Buraya çocuklarını gönderen aileleri tebrik ediyorum.” Dedi.

Programda çocuklar Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler, ilahi seslendirip, şiir okudular ve dua yaptılar.  Cami İmam-Hatibi Havzullah KAVAK ile cemaatle namaz kıldılar. Mimberi, Mihrabı, kürsüyü öğrendiler.

Kursların Öğreticileri ve velilerinin katıldığı program sonunda İl Müftümüz ERHAN, çocuklara oyuncak hediye etti.