06.02.2019

Müftülüğümüzden Yeni Evlenecek Çiftlere “Aile Olmak, Aile Kalmak” Eğitimleri

İl Müftülüğümüze Resmi nikâh işlemleri için başvuruda bulunan ve evlenecek olan çiftlere, Resmi Nikâh işlemlerinden önce Müftülüğümüz Nikâh Salonunda Aile, Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli Vaizlerimiz tarafından yeni çiftlere ve ailelerine “Aile Olmak, Aile Kalmak” projesi kapsamında eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenliyor.

Müftülüğümüz Nikâh Salonunda gerçekleşen eğitimde İl Müftümüz Turgut ERHAN, yeni çiftlere ve ailelerine “Ailenin Anlam ve Önemi” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

“Toplumun çekirdeği, özü, yapı taşı Ailedir.” Diyen İl Müftümüz ERHAN,  “Aile kurmak sadece iki insanı birleştirmiyor, aynı zamanda bir toplumu inşa ediyor. Nikâh, kan bağının ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. İl Müftülüğü olarak bizlerde kurulan bu gönül bağında Allah’ın hoşnutluğuna yaraşır bir yaşam sürdürülebilmesi için evlenen yeni çiftlerimize ve ailelerine bu konuda eğitimler vereceğiz.” Dedi.

Aile içi iletişime dikkat çeken İl Müftümüz ERHAN, “Aile içi ilişkilerde Affedici olmak, Öfkeden kaçınmak, Ayıpları örtmek, Hata edildiğinde özür dilemek, erdemli bir davranıştır.  Aile, fedakârlığı, vefayı, ahlâkı ve inancı öğreten en uzun soluklu eğitim yuvasıdır. Her türlü şiddet kelimesinin kesinlikle uğramaması gereken yer ailedir. Mutlu evliliğin temelinde, kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil de yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler sayesinde mümkündür.” Dedi.

Aile Olmak, Aile Kalmak Projesinin amacına değinen İl Müftümüz ERHAN, “Maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılayabilen, merhamet eğitimi almış, güzel ahlâkla donanmış, kültürünü ve değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirebilecek bir Aile modelinin benimseyerek oluşmasına katkı sağlamak” dedi.

Evlendikten sonra da olası aile sorunlarında Müftülüğümüz ADRB bürosu görevlilerimizden destek alınabileceği bilgisini de veren İl Müftümüz ERHAN, Evlenen Yeni Çiftlere Aile Cüzdanını ve Hediyeler takdim ederek bir ömür Mutlu olmalarını temenni etti.