19.11.2018

İl Müftümüz ERHAN, “Gençliğe Değer” Projesini Başlattı

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Müftülüğümüzce gençlere yönelik yapılacak olan “Gençlere Değer” Projesini Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticilerine gruplar halinde anlattı.

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının ana teması “Peygamberimiz ve Gençlik” olduğunu belirten İl Müftümüz ERHAN, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun her kesimine manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda bu yıl ki Mevlid-i Nebi haftasının ana teması doğrultusunda özellikle gençlere yönelik çeşitli hizmet programları ve faaliyetler gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Gayemiz; gençlerimizin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine, milli ve manevi değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılmasına katkı sağlamak olduğunu belirten İl Müftümüz ERHAN, “Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin etmeliyiz. “ dedi.

Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan her din gönüllümüz 10 gence ulaşacaktır diyen İl Müftümüz ERHAN, “Prejenin hedeflerinden biri de, Müftülüğümüz bünyesinde her kademede görev alan din gönüllülerimiz, bulundukları Mahallede, Semtte, Beldede, İlçede Köyde, okulda, nerede görev yapıyorsa orada en az 10 gence ulaşacak. Gençlere yönelik yapılacak çalışmalarda ilgi ve alakalarını artıracak etkinlikler yapacak.  Bu çalışmalar sadece cami içinde kalmayacak, cami dışı etkinliklerle sürdürülecek. Uygun mekanlarda sohbet programları, sportif – sanatsal faaliyetler, yarışmalar, gezi programları gibi gençlere ulaşılacak faaliyetlerde bulunacak” dedi.

Bu çalışmalar için Gençlik Koordinatörlükleri kurduğunu ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Yapılacak etkinlikler belirli aralıklarla alanında uzman Gençlik Koordinatörleri ile toplanarak değerlendirmelerde bulunulacak. Bu vesileyle yapılan-yapılacak faaliyetlerin gençlerin ilgi ve alakalarını artırmasına fayda sağlayacak programlar belirlenecek.”dedi.

Gençlere bir şey yapmayacağız, Gençlerle birşeyler yapacağız diyen İl Müftümüz ERHAN, “Sohbet, konferans, söyleşi, gezi, sportif-sanatsal faaliyetlerin tamamının icrasında gençlerle beraber gerçekleştireceğiz. Onların dinamizminden istifade edeceği. Oluşturulacak genç halkalarda aktif görevler vereceğiz. Sorumluluk sahibi, bilgili, insani hazletlerle mücehhez hale gelmelerine katkı sağlayacağız.”dedi.

Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımızca gençlere yönelik Umre Bilgi Yarışması olduğunu söyleyen İl Müftümüz ERHAN, “Üniversitelerde aktif öğrenci olan Yüksekokul veya Fakülte düzeyinde eğitim alan gençlerimize yönelik Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlenecek olup İl Birincisi 1 Erkek ve 1 Kız öğrenci ödül olarak Başkanlığımızca Umreye gönderilecek.”dedi.

İl Müftümüz ERHAN, “Gençlerimizin milli, manev, duygularla bezenmiş şekilde yetişmelerinde emek sarfedecek tüm din gönüllümüze teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.