11.12.2016

Mevlit Kandili Mesajı

Tebrik, Başsağlığı, Duyuru
Hz. Âdem ile başlayan peygamberlik silsilesinin sonuncusu olan Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) mevlidi şerifini, 11 Aralık Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece bir kez daha idrak edeceğiz. Öncelikle Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet, müjdeci, uyarıcı, önder, örnek, rehber olarak gönderdiği, ilahi vahyi bizlere ileten Hatemü’l Enbiya’ya onun âl ve ashâbına, evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum.
Mevlit kandili arifesinde... insanlıktan nasibini almamış hainler tarafından şehit edilen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Başta yakınları olmak üzere necip milletimize başsağlığı diliyorum.
Ülkemiz, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.
İstiklal ve istikbalimize kast eden küresel şebekeler, işbirlikçi hainler, dünyadaki bütün mazlumların umudu olan ülkemize diz çöktüremeyeceklerdir. Yüce Rabbim hiçbir zaman
vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, birliğimize, dirliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin.
Yüce yaratıcının son mesajını insanlara duyurmakla görevlendirilen, insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. peygamberin hayatı ve örnekliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Peygamberin yolunu takip etmek ve onu örnek almak, onun sağlığında ashabına takdim ettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımak ve onun şaşmaz rehberliğine sımsıkı sarılmaktır. Bu insanlık için en hayırlı ümmet olma şerefine nail olmanın yegâne yoludur.
Rabbimiz dünyanın çeşitli yerlerinde varlık mücadelesi veren kardeşlerimize rahmetiyle, nusretiyle muamele eylesin! Başta İstanbul’da olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde hayatını yitiren kardeşlerimize rahmet eylesin! Yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eylesin! Alem-i İslam’ı içine düştüğü fitnelerden, tefrikadan, cehaletten, kan ve gözyaşından kurtulmasını nasip eylesin. Mevlid Kandilini İslam'ın birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet ve barışına, hainlerin, zalimlerin, perişan olmasına vesile eylesin! Rabbimiz Vatanımızı, yurdumuzu, yuvamızı her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin!
Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilini tebrik ediyor, bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarla acil şifalar diliyorum.

Turgut ERHAN
Batman Müftüsü

NOT: Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimiz için kandil gecesi yatsı namazına müteakip, il ve ilçelerimizdeki tüm camilerimizde Hatmi şerif, Kuran-ı Kerim okunacak, dualar edilecektir.