29.11.2017

Mevlid-i Nebi Programı

Mevli-di Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftülüğümüzce Kültür Müdürlüğü konferans salonunda Mevlidi-i Nebi programı düzenlendi.

Kuran Kursu Öğreticisi Abdulaziz ULUŞIK’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftümüz Turgut ERHAN’ın konuşması ile devam etti.

İnsanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak üzere Yüce Rabbimizin gönderdiği Peygamberimizin (sav) doğumunun sene-i devriyesinin heyecanını yaşıyoruz diyen İl Müftümüz ERHAN, “Peygamberimiz Hz Muhammed(sav)‘in doğumu; arzın tekrar ilahi vahiy ile kucaklaşacağının bir muştusu, Allah yolunda O’na hiçbir ortak koşmadan, saf bir imanla Allah’a inanıp, O’nun peygamberlerine itaat edenlerin, rahmete ve merhamete kavuşacağının habercisi ve Allah’ın kelamının son kez birinci kaynaktan en duru hali ile insanoğluyla buluşacağının en büyük alametidir.” dedi.

İl Müftümüz ERHAN, “Vahyi ilahiden önce yaşadığı toplumun güvenini kazanmış bir peygamberin ümmeti olarak, O’nun  doğruluk, dürüstlük ve güven bezeli karakterini benimsemiş, yüksek ahlakını özümsemiş, Kur’an ve Sünnet’in aydınlattığı yolda, istikamet üzere yürüyen müslüman bir birey olmak istiyorsak, herşey den önce Hz. Muhammet (sav) yolunu ve izini takip etmemiz gerekir.” Dedi.

O’nu örnek almak hiç şüphesiz onu sevmeden onun gibi yaşamadan geçer. Hz. Peygamberi anlamanın Kuran’ı anlamaya, Kuran’ı anlamanın da Hz. Peygamberi anlamaya bağlı olduğunu unutmamak gerektiğini ifade eden İl Müftümüz ERHAN, “Kuran-ı Kerim’de “Allah’ın sevgisine mazhar olmanın Hz. Peygambere uymaktan geçtiği” (Ali İmran 2/31) ’nin vurgulanması, Hz. Peygamberin örnekliğinin müminler için ne kadar önemli olduğunun açık bir ifadesidir. Salat ü selam, tahiyyat ü ikram, her türlü ihtiram ona, âline, ashabına ve etbaına olsun. Onunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatsın.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından Hüseyniye Kız Kuran Kursu öğrencilerinin Şimali Şerif Oratoryosu, Çamlıtepe Kız Kuran Kursu öğrencilerinin ilahi dinletisi ile devam etti. Program İl Vaizimiz Tuba AKARSLANIN, “En Güzel Eş, En Güzel Baba Hz.Peygamber” konulu sohbetiyle sona erdi.