17.07.2017

Batman’da 15 Temmuz Demokrasi Nöbetinde Milli İrade Şahlandı

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde, On binlerce Batmanlı sabaha kadar meydandaydı.

Batman Valiliği önü Adalet Bulvarı’nda 15 ve 16 Temmuz günlerinde düzenlenen Demokrasi Mitingine on binlerce Batmanlı katılarak darbe girişimin etkisizleştirilmesini kutladı.

Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan Demokrasi mitingleri, İl Müftümüz Turgut ERHAN şehitlerimiz ve gazilerimiz için yaptığı dualarla devam etti. Batman Valimiz Sayın Ahmet DENİZ’in yaptığı konuşmalar ve ilahi konserleri ile devam eden Demokrasi mitingleri, vatandaşların sabaha kadar nöbet tutması ile son buldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili İl Müftülüğü olarak yapılan etkinlikleri değerlendiren İl Müftümüz Turgut ERHAN,

• “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili İl ve İlçelerde yapılacak faaliyetler hakkında İlçe Müftüleri ile istişare toplantısı yaptık,
  • İlimizde görev yapan tüm İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticileri ile yapılan toplantıda 15 Temmuz’u detaylarıyla yeni nesillere aktarmak için neler yapmamız gerektiğini konuştuk,
  • 15 Temmuz Din ve Değerlerimiz panelinde FETÖ/PDY örgütünün dini nasıl istismar ettiğini ve Bu tür dinî yapıların toplumu bir kez daha aldatmasına fırsat vermemek için, din eğitim ve öğretim politikalarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini anlattık,
  • Cumartesi gecesi 81 İlde olduğu gibi Batman’da da tüm camilerimizde saat 00.13’te salalar okuduk,
  • 15 Temmuz gazisi Safiye BAYAT’ın konuşmacı olarak katıldığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma konferansı düzenledik,
  • 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için camilerimizde personelimiz, vatandaş ve Yaz Kuran Kursu öğrencilerimizin katılımıyla mevlit programı düzenledik,
  • 15 Temmuz Şehitleri için hatimler okunarak, Cuma namazı öncesinde okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile Şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.
  • Ayrıca tüm yaz Kur’an Kurslarımızda 15 Temmuz Şehitlerini Anma programları düzenledik.

Tüm ülkede olduğu gibi Batman’ında yek vucüt olduğunu, Milli iradenin yeniden şahlandığını görmekten mutlu olduğunu ifade eden İl Müftümüz Turgut ERHAN, “Dün İstiklal mücadelesi günlerinde olduğu gibi bugün de ihanet kalkışmasına karşı milletimizin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerindedir” dedi.