01.01.2017

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Mekke’nin Fethi Programında Konuştu

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Mekke’nin Fethi” temalı programda İl Müftümüz Turgut ERHAN konferans verdi.

Din görevlimiz Havzullah KAVAK’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program AGD Batman Şube Başkanı Lokman ÖZKAN’ın açılış konuşması ile devam etti. Program, Miniklerin okudukları Kur’an-ı Kerim, hadis ve ilahilerinin ardından İl Müftümüz Turgut ERHAN konferansı ile devam etti.

Hz.Peygamber’in hayatından Mekke ve Medine dönemlerini ve Mekke’nin fethedilmesine değinen İl Müftümüz ERHAN, İslam’ın bu denli ilerlemesinde ve yükselişinde Hz.Peygamber’in tedrisatından geçen gençler ile gerçekleştiğini vurguladı.

İl Müftümüz ERHAN, “Kur’an gençliğe önem vermiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de gençliğe ve gençlerin yetişmesine çok büyük önem vermiştir. İslamiyet’in ilk yıllarından itibaren Hz. Peygamberin yanında gençler bulunmuşlardır. Yaşlılar İslamiyet’e şiddetle karşı çıkarken, gençler Müslüman olmuş ve İslam’a destek vermişlerdir. Bu gençlerin yaş ortalaması 30 civarında olmuştur. İlk Müslümanlardan Hz. Ali 10, Habeşistan’a hicret eden Ebu Musa El-Eşari 19, Ebu Hüreyre 30, Muaz bin Cebel 21, Hz. Ömer 33,  Mus’ab bin Umeyr 25, Mute savaşı komutanı olan Usame bin Zeyd 18 yaşında idi. Yakın tarihe gelindiği vakit Bizans’ı yıkan, çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul’u fethettiğinde 23 yaşında idi. Bugün vatan bölünmesin diye sınır boylarında nöbet tutan, vurulan, şehitlerimizde gençler..”

Müslüman genç nasıl olmalı sorusuna cevap veren İl Müftümüz ERHAN, “Genç, İman ve ibadetle yetişmelidir. Bilgili, eğitimli, terbiyeli ve ahlaklı olmalıdır. Sorumluluk bilincine sahip olmalıdır. Nefsine hakim olmalı, günahlardan kendini korumalıdır. Çevresine saygılı olmalıdır.”

“Aileler, ‘Hiçbir anne-baba, çocuğuna güzel edep ve terbiyeden daha iyi ikram ve ihsanda bulunamaz.’  Hadisi doğrultusunda gençlerini yetiştirmelidir.” Dedi.

Program Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere verilen ödülün ardından son buldu.