18.12.2020

İlçe Müftümüz

İbrahim YAMAN

İlçe Müftüsü

20.10.1982 tarihinde Diyarbakır ili Kulp ilçesinin İnkaya köyünde doğdu. İlk ve ortaöğretimi Batman merkezde okudu. 2001 yılında Batman İmam Hatip lisesini tamamladı. 16.12.2003 yılında Batman Sason ilçesinin yukarı Karemeşe köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.

2007 yılının Mayıs ayında Diyarbakır Silvan ilçesi Selahhadin Eyyubi camisine Müezzin Kayyım olarak atandı.

Kur’an, Dini ve Alet ilimleri eğitimini abisinden aldı. Ve İyi derecede Arapça bilmektedir.

2008 yılında İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinin Kamu Yönetimi bölümünden lisans eğitimini tamamladı.

2015 Tarihinde Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Dini Yüksek İhtisas sınavını kazandı.

2015 yılında başladığı İzmir Dini Yüksek İhtisas eğitimini 2018 yılında tamamladı.  Dini yüksek İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra İzmir Aliağa Şakran T tipi Ceza infaz kurumunda Cezaevi vaizi olarak göreve başladı.

2020 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müftülük sınavına katılarak Batman İli Sason İlçesine İlçe müftüsü olarak göreve başladı.

07.12.2020 Tarihinden itibaren Sason İlçe Müftülüğü görevini sürdürmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.