07.06.2016

Elli Yıllık Cezaevi Yerine Cami Yapıldı

Kozluk’ta 50 yıllık cezaevi yıkılarak yerine Cami, Erkek ve Bayan Kur’an Kursu ve taziye evi yapıldı.

İl Müftümüz Turgut ERHAN, Kozluk Kaymakamı Orhan AKTÜRK, Baykan Kaymakamı Mehmet KOCABEY, Kozluk İlçe Müftü Vekili Mehmet Tahir PEKİM, din görevlileri ve vatandaşların katılımıyla Hz.Hamza adı verilen caminin açılışı yapıldı.

Açılış konuşmasında konuşan İl Müftümüz Turgut ERHAN: “Kâbe’nin birer şubesi konumunda olan camilerin sadece ibadet yerleri olmadığına, aynı zamanda ilim, irfan, kardeşliğin tesis edildiği ve nefsin ıslah edildiği mekanlardır. Suçluların yıllarca ıslah edilmesi amacıyla burada varolan cezaevi yıkılıp yerine nefsin ıslah edileceği, gönüller yapılacağı bir cami inşa edildi. ”dedi.

Konuşmasına devam eden İl Müftümüz ERHAN: “Her devirde camilerimiz İslam toplumunun temelini teşhir etmiştir. Çünkü asırlardan beri imanın, irfanın, gönlün, kalbin, Müslümanlığın yeri hep camilerde ata gelmiştir. Müslümanların buluştukları, bir araya geldikleri, yan yana bulundukları, diz dize oldukları mekânlar şüphesiz camilerdir. Yüce Rabbimize binlerce kez Hamd ediyor ve şükrediyoruz ki, böyle bir ulu mabette O’na ibadet edecek, O’nun için secdeye varacak, sadece ve sadece O’nun için diz kırıp bel bükülebilecek bu mekânları açma ve bulunma şerefine bizleri erdirdi. O’na ne kadar şükretsek azdır. Bu vesileyle bu caminin yapımında emeğini geçen herkesten Allah razı olsun.” Dedi.

Kılınan Cuma Namazından sonra kurdele kesimi yapıldı. Burada konuşan Kozluk Kaymakamı Orhan AKTÜRK, “Burası eskiden bir cezaevi idi. Cezaevi kapandıktan ve yıkıldıktan sonra Allah’u Teâlâ bize nasip etti ve buraya cami yapılsın diye ilçe müftümüze tavsiye ettik. Çok da güzel bir cami yapıldı. Az önce işte Cuma namazımızı burada eda ettik. Bu vesileyle buradan resmi açılışını da yapmış olduk. Hayırlara vesile olmasını umuyoruz.” dedi.