12.07.2016

Hasankeyf Kutlu Doğum Programı

Hasankeyf’te Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Batman Müftüsü Turgut ERHAN, Hasankeyf İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen programa katılarak konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin GEZGİÇ’in açılış konuşmasından sonra Batman Müftüsü ERHAN “Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet – Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.

Müftü ERHAN konuşmasında:

“Birlik olmak, birlikte hareket etmek demek olan Vahdet, her bireyin ve her topluluğun, ümmet birliğini teşkil eden ana yapı içinde, bütünlüğü sağlayacak rolünü oynaması, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi demektir. Vahdet ile Tevhid yakından ilintilidir. Müslümanların ana davası Tevhid ise, Tevhid davasını yürütebilmek için gereken “ana hal” Vahdettir. Nasıl ki Tevhid için şirkten kaçmak lazımsa, Vahdet için de tefrikadan kaçmak lazımdır. Tefrikayı Vahdete döndürmeden “Tevhid davasının eri” olunamaz.

Müslümanlar olarak Kur’an’a iman etmenin ancak Kur’an’ın hükümlerine uymakla mümkün olacağını bilmemiz gerekir. Kur’an’da emredilen birlik ve beraberliği sağlamanın yolu müslümanlar arasındaki bütün ihtilaflara rağmen Vahdeti sağlamaktan geçtiğini unutmamamız gerekir. Nasıl ki, imanı kurtarmak için ilahları (putları) reddedip Allah’ı birlemek zorundaysak, özgürce varoluşumuzu her türlü küfri tasalluttan kurtarmak için fert fert, grup grup ayrışan Müslümanları birleştirmek, “Ümmet’in Vahdeti”ni sağlamak zorundayız.” Dedi.