21.03.2018

MÜFTÜMÜZ FAZIL SARAÇ'IN ÜÇ AYLAR MESAJI

Dini hayatımızda “Üç Aylar” diye bilinen ilahi rahmetin coştuğu, mağfiret ve arınma mevsimine ulaşmanın sevinç ve heyecanını yaşamaktayız. İçinde barındırdığı Regaib, Miraç, Berat ve nihayet Kur’an’ ın nüzulüne başlandığı Kadir Gecesi bu kutlu zaman dilimine ayrı bir anlam ve önem kazandırmaktadır.

Üç Aylar fırsat aylarıdır. Bu itibarla; Bizler için bu fırsat ikliminde Yüce Yaratıcımıza yürekten yönelerek önce varoluşumuzu anlamlandırma, özümüze dönme ve bir bilinç tazeleme gayreti gösterelim. Hayatın akışı içerisinde beşeri zaaflarımıza mağlup olarak yaptığımız günahlardan, hatalardan, kusur ve kabahatlerden tevbe edip, pişmanlık duyarak bu pişmanlığımızda kararlı bir duruş sergileyelim. Zira Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’ inde; “Ey Habibim de ki; Ey benim nefislerine zulmeden kullarım Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Allah bütün günahları affeder. Çünkü O çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer-53) buyurmaktadır. Bununla birlikte dünya meşguliyetinin belki bizi uzaklaştırdığı doğruluk, diğergamlık, paylaşma, hakka riayet, merhamet, ötekine değer verme vb. nice İslami, insani değerlerimizi hayatımıza yeniden katalım.

Üç Aylar ve Kandillerimizin aydınlığında İman, İbadet, Ahlak bütünlüğü olan dindarlığımızı yeniden inşa edelim. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) 'in “Allah’ım Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı ve bereketli kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” (A.b.Hanbel, Zevaid-u Müsned 1/259 ; Beyhaki, Şuabu’l-iman 3/375) duasına iştirak edelim.

Bu vesile ile Gercüşlü hemşerilerimizin Üç Aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyor, bu kutlu mevsimin başta Aziz Milletimizin, güzel ülkemizin birlik ve dirliğine, kardeşliğine, İslam âlemindeki akan gözyaşlarının dinmesine, huzur ve barışın gelmesine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

İlçe Müftüsü

Fazıl SARAÇ