13.12.2023

Muhammed Faruk AKBAŞ

1990 yılında Van’ın Başkale ilçesinde -nüfus kaydında Siirt- doğdu. İlkokul, ortaokul ve imam hatip lisesi eğitimini İstanbul Kartal/Yakacık'ta tamamladı. Bu süreçte klasik doğu usulü medrese eğitimi aldı. Üniversite eğitimini ise 2014 yılında İstanbul Üniversitesinde tamamladı. İlk defa 2011 yılında Van’ın Başkale ilçesinde üç ay sözleşmeli olarak görev yaptı. Daha sonra yapılan sınavı kazanarak Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Taşlı köyünde 2011-2016 yılları arasında imam hatip olarak görev yaptı. 2016 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezinde eğitimini tamamladı. 2019 yılında mezun olup, vaiz olarak Gaziantep ili Araban ilçesine atandı ve burada dört yıl dört ay görev yaptı. Sonraki süreçte yapılan müftülük sınavıyla Batman ili Gercüş ilçesine müftü olarak atandı. 11.12.2023 tarihinde göreve başlayan AKBAŞ, ileri derece Arapça bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.